”Kaikki Alfat on vanhoja italialaisia p****ja”

Totesin otsikon mukaisesti uhmakkaasti teini-ikäisenä, vannoutuneena japanilaisten autojen ystävänä. Vanhat ja kulmikkaat Alfa Romeot olivat mielestäni vain vanhojen setien erikoisuuksia, outoja yrityksiä hankkia aikamatka takaisin omaan nuoruuteensa. Ei tullut kuuloonkaan, että omaan autotalliin moista koskaan sovitettaisiin.

Isäni sai lähes 30 vuotta sitten liikeidean, jossa hän päätti perustaa autokorjaamon. Autokorjaamo erikoistui juurikin Alfa Romeoihin, joita oli tuohon aikaan Suomessa vain jokunen sata kappaletta. Korjaamo sijaitsi Korpjärvellä eli nimensä mukaisesti paikassa, johon on lähimmältä kestopäällystetieltä matkaa toistakymmentä kilometriä. Eikö kuulostakin ihan helvetin hyvältä liikeidealta?

Isäukko ja Alfa Romeo Spiderit 90-luvun alusta
Isäukko ja Alfa Romeo Spiderit 90-luvun alusta.

Rallihommien hiivuttua reilu vuosi sitten alkoi mieleeni hiipiä hiljalleen ajatus harrasteautosta, sillä syntynyt aikatyhjiöhän oli ehdottomasti täytettävä jollakin kehittävällä harrastuksella. Kotitilalla sattui samaan aikaan olemaan kunnostettava useampi Alfa Romeo, jotka alkoivat hämmennyksekseni näyttää sittenkin kiinnostavilta ja tyylikkäiltä kesäautoilta. Ja ei aikaakaan, kun huomasin pihaan kulkeutuneen yhden ylimääräisen yksilön, josta tuli oma harrasteautoni. Vuoden 1975 GT 1600 Juniorista tulee luonnollisesti punainen. Pakenevan hiusrajan lisäksi olin siis nyt perinyt isältäni myös höperyyden Alfa Romeoihin.

Viime kesänä purimme tämän komistuksen tyhjäksi, jota seurasi hiekkapuhallus ja koritöiden aloittaminen. Sadan työtunnin jälkeen tilanne näkyy seuraavassa kuvassa. Vähemmänkin autoja laitellut pystyy siitä päättelemään, että hieman pitäisi vielä pyristellä ennen kuin tällä kierretään Saimaata. Projektin etenemisestä kirjoittelen kuulumisia tähän blogiin, mutta luvassa ei ole verta, hikeä tai kyyneleitä, vaan stressivapaata harrastamista. Ihan niin kuin se oli sen rallihommankin kanssa…

Alfa Romeo GT Junior 1600
Tilanne kesäkuussa 2017
Pakkelia.
Minkä pelti heittää, sen kitti peittää.