Puku- ja kesämuotia Haloselta

Kaupallinen yhteistyö: Halonen Lappeenranta

Nyt on taas viety rallieläkeläistä eli meikäläistä yhdelle ehdottomalle epämukavuusalueelle. Sain nimittäin kutsun saapua tutustumaan Lappeenrannan Haloselle miesten kevätmuotiin ja juhlapukumallistoon, ja Halosen henkilökunnan haasteena tulisi olla ajan pukeutumistrendien iskostaminen rallieläkeläisen päähän.

Ja näin sitten miehen kävi!

Puku Turo, paita Matinique, kengät Klondike, rusetti ja taskuliina Halosen oma Create

Näin valitaan puku eri tilaisuuksiin

Oikea puvun löytämiseksi kannattaa ehdottomasti käyttää ammattilaista apuna. Minä käytin Halosen sovitusaikaa, jossa apunani toimi miestenvaateosastolta Nina Kääriä. Hommahan toimii niin, että etukäteen ilmoitetaan omat mitat sekä luonnollisesti vaatetyypit, joita mielii sovittaa. Omat mittansa voi toimittaa etukäteen esimerkiksi soittamalla tai sähköpostitse, mutta parhaimpaan tulokseen pääsee käymällä näyttäytymässä paikan päällä. Sovitusajan voi varata minkä tahansa vaatteen sovittamista varten, joten se ei ole vain puvunostajan yksinoikeus.

Minä kävin paria päivää aikaisemmin näytillä, ja yritin vaikeuttaa Ninan arviointityötä vetämällä vatsaa tiukasti sisään ja ryhdistämällä voimakkaasti hartioita. En onnistunut hämäyksessä, vaan sovittuna ajankohtana minua odottivat Nina sekä rekillinen tismalleen oikean kokoisia vaatteita. Sovituksen yhteydessä oli hyvä tentata ammattilaiselta, millaiset puvut ovat nyt muodissa ja millainen puku pitäisi mihinkin tilanteeseen valita.

Ja tällaisia ohjeita Nina antoi:

 • sininen puku käy rennompiin tilaisuuksiin
 • sinisen puvun kanssa ehdottomasti ruskea vyö ja kengät
 • rennompaan kokonaisuuteen sopii rusetti
 • kauluspaidoissa suositaan nyt kirkkaita värejä, pääosin sinisen ja punaisen eri sävyjä
 • paidan väriä ei ole pakko sovittaa seuralaisen vaatteiden väriin, vaan yhteinen tekijä voidaan hakea esimerkiksi rusetin tai taskuliinan avulla
 • Tummaksi puvuksi (kun pukukoodi on tumma puku) kelpaa myös erittäin tummansininen puku, mutta silloin sinisen pitää olla hyvin tumma. Keskisininen ei käy.
 • Tumman puvun kanssa on aina tyylikkäintä käyttää mustia kenkiä ja vyötä sekä mustia sukkia
 • Virallisessa tilaisuudessa rusetti korvataan kravatilla
 • Jos epäröi kauluspaidan kanssa, valkoinen paita toimii aina ja on juhlavin valinta

Minä sovitin niin sinistä kuin mustaa Turon pukua. Kokonaisuutta piristettiin trendin mukaisesti värikkäillä kauluspaidoilla ja ruseteilla.

Puku Turo, paita Eterna, Kengät Klondike, rusetti ja taskuliina Halosen oma Create

Minulla olisi henkilökohtainen tarve uudelle mustalle puvulle, ja juuri päälle sovittamani oli mielestäni suorastaan täydellinen. Alkoi epätoivoinen itselleen perustelu ja tekosyiden keksiminen, jottei pukua tarvitsisi kuljettaa kassan kautta kotiin. Onneksi sentään hihat olivat muutaman sentin liian pitkät. Nina kuitenkin tyrmäsi tekosyyni välittömästi, sillä Halosen ompelupalvelu lyhentää mielellään hihat juuri oikeaan mittaan. Jos puku on muuten mieleinen, niin liian pitkien hihojen tai lahkeiden takia ei kannata jättää kauppaa tekemättä.

Kesäksi värikästä päälle

Juhlat oli juhlittu, joten siirryimme vaaterekillä kohti miesten kesävaatteita. Tulevalle kesälle miesten vaatemuodissa pätevät hyvin pitkälle samat trendit kuin puvuissakin, eli kirkkaat värit ja kuviot. Jos mietit millaisia vaatteita ensi kesänä yllesi kiedot, niin Ninan vinkeillä pääsee hyvin eteenpäin:

 • Värikkäitä kuoseja, miestenkään ei pidä pelätä punaista väriä
 • Hauskat kuviot tai figuurit paidoissa yleistyvät
 • Vaatemerkin logot näkyvästi esillä paidoissa
 • Paluu menneisyyteen, eli Filat ja Levikset nostavat suosiotaan
 • Shortsin pituus maksimissaan polveen asti, polven alle tulevat pitkälahkeiset alkavat olla pois muodista
 • Ja viimeistään nyt kaikki hereille: ei pitkävartista sukkaa shortsien kanssa
Shortsit Meyer, T-paita Colors & Sons, Kengät Rieker
Farkkushortsit Greystone, t-paita Brave Soul, jotka ovat molemmat Halosen ZIP-mallistosta. Sandaalit legendaariset Filat.

Värikkäät kuosit, hauska kuviot sekä Filat päätyivät myös minun sovitukseeni. Halosen tämän hetken valikoima on todella laaja ja monipuolinen sekä nuoremmille että kokeneemmille miehille. Juhlavaatteissa erityisesti Turon pukumallisto on omaan mieleeni, sillä puvut ovat joustavia ja hyvin hengittäviä ja valikoimasta löytyy vaihtoehtoja niin rennompaan kuin tiukempaakin pukukoodiin. Jos kesävaatteissa pelottaa kulkea trendien harjalla värikkäissä kuoseissa, voi turvautua aina turvallisiin farkkushortseihin ja Leviksen T-paitaan. Minä päätin kulkea muodin kärkijoukossa, sillä ostoskoriini päätyi värikäs ja vaaleanpunainen t-paita. Sen verran täytyy puolustautua, että paidassa oli pääosissa Volkswagen Kleinbus. Automies on automies vaatekaupassakin!

Suosittelen muuten sovitusajan varaamista erittäin lämpimästi, sillä voin vilpittömästi sanoa vaatteiden sovituksen olleen näin suorastaan hauskaa. Eipä tarvinnut itse tuskailla, kun ammattilainen tekee kravattisolmut, laittaa rusetin kaulaan ja valitsee oikean kokoiset vaatteet.

Katso lisää: halonen.fi

 

Mikäli mielit uutta pukua, kannattaa suunnata 30.04.-20.05. oman kanta-asiakaskortin kanssa Haloselle ja lunastaa puku -20% alennushintaan!