Rajanaapurin jenkkiraudat ja kuva-arvoitus

Mitä tapahtui kesäloman lopulla? Valloitettiin rouvan kanssa Tallinna sekä Jyväskylä. Tallinna oli kaunis (suurin osa siitä), ja Jyväskylässä ajettiin lujaa (suurin osa ajoi). Onnittelut erityisesti suomalaisille menestyjille, pitkästä aikaa homma näyttää varsin valoisalta suomalaisen ralliautoilun osalta!

Jotain pientä etenemää tapahtui myös harrastepuolella. Jatkoin nimittäin hiomista ja kittaamista. Jos hiomisesta ja kittaamisesta haluaa lisätietoa, niin sitä löytyy täältä. Homma alkaa sikäli näyttää valoisammalta, että auton perärekisteri ja katto alkavat olla niin sanotusti alueella. Keula, ovet, konepelti ja niin edelleen ovat puolestaan todella kaukana alueelta.

Näyttää ettei muutosta edelliseen, mutta on tässä jotain koitettu touhuta. Kattoon viimeisiä kittejä... ...ja toivotaan ettei ole aivan hirveä kun tähän ensimmäisiä värejä levitellään.

Pelkän hiomisen vastahommiksi otin moottorin alumiinilohkon putsaamisen, joka oli varsin leppoisaa puuhaa. Soodakylvyt ja pesu tekevät ihmeitä paskaiselle lohkolle.

Jakopään koppa kiiltelee varaston peränurkassa Puhallus... ... ja puunaus. Taustalla Alfa Romeo Spider, joka on muuten tyylikäs avoauto!

Töiden alettua tämä homma siirtyy takavasemmalle, vaikka toki laitoin rouvalle anomukset iltavapaista vetämään. Todennäköisesti kun pesee pyykit astianpesuaineella kertaalleen, niin saa pari kuukautta touhuilla illat ihan rauhassa.

Kun tuo oma auto ei ole ihan vielä esittelykunnossa, niin esittelen kotipaikallamme kesän aikana vierailleet autot – joita sitten kelpaakin esitellä vaikka vähän pidemmin. Mökkinaapurimme Jontta saapui Ruotsista kylään vuoden 1946 Buick Super Estatella, ja hänen ystävänsä Stefan puolestaan vuoden -49 Hudson Commodore 8:lla. Buick oli sikäli raju ilmestys, että auton runko on valmistettu isolta osalta puusta. Hudson puolestaan on löytynyt aikanaan Ameriikan Yhdysvalloista aavikolta, ruosteisena rytökasana, jonka takakontissa oli yhtä ruosteinen moottorin puolikas. Esimerkiksi auton ratin on entisöinyt ruotsalainen Hudson-harrastaja, joka valoi rattiin uudet muovit metallikehyksen ympärille omavalmisteisilla muoteillaan. Kovaa ja sinnikästä touhua!

Buick Super Estate -46
"Puuauto"

 

Etualalla Hudson Commodore 8
Restauroitu ohjauspyörä
Lättäpää kasi

Palataan lähiaikoina parin rallitarinan merkeissä asialle, kaikille siihen asti aurinkoista ja vähälumista loppukesää!

Niin ja se kuva-arvoitus! Mikä tämä on, ja mitä sillä tehdään?

Mikä ja mitä varten?