Vauhrin Vestivaalit Suomen Monacossa

Viikonloppuna Kankaanpäässä järjestettiin Vauhdin Festivaali, jonne läksin tapahtumassa näytösajoon osallistuvan kaverini houkuttelemana. Sillä mikä olisikaan parempaa täytettä tyhjälle viikonlopulle kuin moottorinpärinä paikan päällä nautittuna!

Vauhdin Festifaali on Kankaanpäässä vuosittain järjestettävä pääsymaksuton moottoriurheilutapahtuma, jossa käytännössä koko kaupungin keskusta suljetaan liikenteeltä, ja mitä erinäköisimmät autot ja moottoripyörät kiertävät näytösluonteisesti kaupungin kaduille kyhätyllä radalla.

Hiukan yllättäenkin kaupungissa tapahtuma on nähty suurena mahdollisuutena, eikä uhkana. Ei ole nimittäin Suomessa ihan tavanomaista, että 12 000 tuhannen asukkaan kaupungin keskusta ja kadut lyödään käytännössä jumiin lähes koko viikonlopuksi, mutta ihmiset ovat asiasta suorastaan innoissaan. Ykköskuljettajani vieraillessa kaupungin järjestämällä vastaanotolla kaupungin päättäjät olivat vieläpä erikseen painottaneet tapahtuman merkitystä Kankaanpäälle ja sen yrittäjille. Hieno homma!

Renkaanpoltto liikenneympyrässä kiinnosti ihmisiä
Varikko torilla kaupungin keskustassa toi ilmaan suuremmankin urheilujuhlan tuntua
Varikkotyttöjä oli pakko kuvata, jotta saataisin vain tähän blogiin kuvasisältöä.

Katsojia riitti varsin mukavasti, ja tämä varmasti olikin paikallisten yrittäjien mieleen. Varikkoalue sijaitsi keskustan torilla, ja toria ympäröivät kahvilat ja niiden ulkoterassit pursusivat ihmisiä. Myös itse radan varteen riitti väkeä, joten paikallisten mukaan Kankaanpäähän on tämän tapahtuman myötä ristitty ”Suomen Monacoksi”. Kerkesimme ajaa Monacon katuradan muutamaan otteeseen lävitse, kunnes ykköskuljettajallani alkoivat oikeat työtehtävät ja oikeiden VIP-vieraiden kuljettaminen. 

(Klikkaa kuvia suuremmaksi!)

Skoda WRC Tiekirja+nuottivihko Liikenneympyrässä oli aika kuvailla ihmisiä... ...lisää ihmisiä.

Autoja tapahtumaan oli saatu värvättyä mukavasti ja erilaisista kilpailuluokista: ratakuorma-auto, driftereitä, ralliautoja sekä peltoautoja. Tästä listalta ensimmäisestä ja viimeisenä mainitusta löytyivät omat henkilökohtaiset suosikkini. Etenkin drifting on ollut itselleni paikan päältä nähtynä melko vieras laji, mutta pakkoa sanoa että touhu näyttää kyllä aika makealta. Yhdessä keskivertodrifterissä on enemmän voimaa kuin puolissa rallin SM-sarjan autoissa yhteensä, joten äänimaailma ja kuminkäry ovat sen mukaisia. Rallimiehet ovat toki edelleen kurkoja, ei hätää. Sora ja puut tien vieressä ovat edelleen suosikkielementtejä!

Suosikki numero 1: Erik Forsström ja Sisun ratakuorma-auto, aika härski laite
Suosikki numero 2: Kuva riittänee...

Mikäli joku liikkuu Kankaanpään suunnalla ensi vuonna vastaavaan aikaan, kannattaa tämä tilaisuus käydä tarkistamassa. Eri luokkien kuljettajat ovat ikään kuin vapaalla, ja kertovat omista kilpailuluokistaan ja kalustostaan hyvinkin rennosti. Toivottavasti tällaisia tapahtumia, joissa itse tapahtuma tuodaan yleisön luo eikä päinvastoin, järjestettäisiin Suomessa enemmäkin. Tämä ei tietenkään kaikkialla ole mahdollista ja vaatii muutakin kuin pelkkää suurta intoa ja urheiluhenkeä, mutta kyllä kaupungin läheisyyteen tuodut moottoriurheilutapahtumat tuntuvat yleisöä edelleen kiinnostavan suuresti.

Lisää kuvia kollaasissa, klikkaa kuvat suuremmaksi:

Tauski

Ja vielä videonpätkä tapahtumasta, omat kuvaukset katkesivat akun hyytymiseen.

Lämmintä alkusyksyä ja ensi kertaan!