Tulossa koeajoon: AMW NSX

Koska tähän blogiin tarvitaan kipeästi jotain oikeaa sisältöä väsyneiden rallitarinoiden sijaan, ovat kaverit taas kullanarvoisessa roolissa. Päätin nimittäin ruveta pommittamaan kaikkia, joilla on omistuksessaan tai muuten vain hoteissaan jokin hieman normaalista kulkuvälineestä eroava pirssi.

Niin sanottu voiman paskahan se aina ihmistä puhuttelee, joten ensimmäinen kohde löytyi helposti. Luuri kouraan ja soitto ”Maatsille”, eli Juha Martikaiselle Lappeenrantaan. Maatsi on autoilupiireissä monelle tuttu mies, ja hän sattuu omistamaan mielestäni maailman siisteimmän Civicin, eli Honda NSX:n. Lupasin järjestää koeajoa varten alueen, jossa tilaa olisi kuin lentokentällä törmäysten ehkäisemiseksi. Heikkona hetkenään Maatsi suostui, joten koeajovideota on luvassa tulevan syksyn aikana tänne blogiin. Kävimme äsken kevyesti tyypittämässä autoa, ja allekirjoittanut on ainakin innoissaan: noin 700 hevosta tarjoavat erilailla värinää kuin diiselimersu!

Maatsin Honda NSX ja koira
Tämä lappu näyttää hyvältä!
"Tämän verran laitat sitten rahaa tilille jos ajat sen paskaksi"

Myös omalla Alfa-projektirintamalla on tapahtunut etenemistä, joskin erittäin hidasta sellaista. Pohjatyöt alkavat lähentyä auton keulaa, jossa riittääkin sitten vähän isompi savotta. Edelliseltä peltisepältä on lipsahtanut etuhäkki hieman vinoon, joten jatkossa on laitettava laikkaa ja hitsauskonetta laulamaan oikaisun merkeissä. Tämän urakan jälkeen käsittelyvuorossa ovat irtoluukut ja ovet, joten pienet mahdollisuudet pohjavärin ruiskuttamiseen ennen lumien satamista ovat olemassa. Kunhan ei vuodesta puhuta sen tarkemmin. Raahasin myös Lappeenrantaan mukanani isoisältä isälleni ja sitä kautta minulle kulkeutuneen Personalin puuratin, jota meinasin terapiamielessä kunnostaa suihkun lattialla rouvan iloksi. (Klikkaa kuvat suuremmiksi)

Mekaaninen käsijarru Seniorin Alfa Romeo Alfetta GTV Pajan seinältä pala historiaa Personal

Blogin etusivulla on muuten mainittu ”rakentaminen”, ja tuli itsekin mietittyä, että miksi hitossa tuo on pitänyt mennä kirjoittamaan. No esitellään tässä samalla idea tekstin taustalla, nimittäin talviasuttava hirsilinnani Saimaan rannalla! No ei aivan, lautavaja Purnujärven rannalla, mutta ei se ero nyt niin iso ole. Tässä mökissä riittää puuhattavaa, joten jälleen kerran järkevän sisällön puuttuessa saattaa lipsahtaa mukaan jokunen lause tästä huvilasta. Jos ei muuta, niin pihassa kasvaa isoja sieniä ja useampi käärme, jotka piristävät joka kerta. (Jos et jo muista, niin klikkaa kuvat suuremmiksi, mutta ei ole iha pakko koska näyttävät pieninä paljon paremmilta)

Pisan vino mökki. On se vaan legendaarinen sana.

Ai niin, viikonlopun menovinkki: Huomenna 26.08 Ilmailupäivä Lappeenrannan lentokentällä.