Kirsikankukkien loistoa Japanissa - osa 1

Japanin kiertomatka

Kävin perheeni kanssa Japanissa huhtikuun alussa viime keväänä. Matkan ajoitus osui nappiin, kirsikkapuiden kukat loistivat kaikissa matkakohteissa, Nagoya – Kioto – Tokio – Gamagori. Useimmat puistot olivat täynnä kirsikkapuita. Näkymät olivat henkeä salpaavat. Lisäksi tämä hanamiksi kutsuttu kirsikkapuiden kukinta-aika on japanilaisille samanlaista juhla-aikaa kuin Wappu meille. Puistot olivat täynnä työpaikkaporukoita ja perheitä, kaikki nauttivat silminnähden näkemästään. Myös piknikeväitä oli kaikilla.

Kioto - kaunis kaupunki vuorten sylissä

Kioto vuorten sylissä

Kioto on mielenkiintoinen ja kaunis kaupunki. Se on sijoittunut vuorten ympäröimään laaksoon. Se oli Japanin pääkaupunki yli 1000 vuotta, vuoteen 1868. Kaupungissa on yli 30 yliopistoa.

Kiotossa on 1500 buddhalaistemppeliä. Japanin kuvatuin kohde on vuoren rinteellä sijaitseva Kultaisen paviljongin temppeli. Se rakennettiin alun perin yksityishuvilaksi, mutta muutettiin myöhemmin buddhalaiseksi temppeliksi. Temppelin näkeminen mykisti hetkeksi. Alueen kiertäminen rauhoitti mielen. Vaikka paikalla oli tuhansia ihmisiä, tuntui että siellä ei ollut ketään muita.

Kultaisen paviljongin temppeli

Matka Kiotosta Tokioon taittui luotijunalla. Luotijuna oli sekunnilleen aikataulussa, asemilla asetuttiin mukisematta jonoihin ja juna pysähtyi sentilleen oikeaan, turvaovien kohtaan. Matkalla näkyi myös lähes 4 km korkea Fuji- vuori lumihuippuineen.

Fuji

Tokio - maailman suurin kaupunkialue

Kirsikankukkia tokiolaispuistossa

Tokiossa kaikki puistot olivat täynnä kukkivia kirsikkapuita ja hanamia viettäviä japanilaisia, sekä tietysti turisteja. Suur-Tokion metropolialueella asuu 38 milj. ihmistä.

Hotellimme oli maailman vilkkaimman rautatieaseman, Shinjukun vieressä. Aseman läpi kulkee päivittäin 3,6 miljoonaa ihmistä. Asemalla on yli 60 leveää ulos-/sisäänkäyntiä. Olimme siellä aamuruuhkaan aikaan ihmettelmässä ihmisten paljoutta. Jos olisin päässyt katsomaan aamuruhkaista asemaa katosta käsin, mieleeni olisi varmaankin tullut jättiläismäinen muurahaispesä. Kaikki sujui kuitenkin hyvin, ei tönimisiä, ihmiset ystävällisiä, kaikilla miehillä mustat puvut päällä. Useat kadut olivat kolmessa tasossa.

Tokiossa matkakohteitamme olivat muiden muassa keisarillisen palatsialueen aukio, kansallismuseo ja armeliaisuuden jumalan buddhalaistemppeli.

Armeliaisuuden jumalan buddhalaistemppeli

Matkaraporttini Japanista jatkuu seuraavassa blogissani.