Etelä-Savon Liikunta ry:n Moision iltapäiväkerhon toukokuu – täysillä loppuun asti

Moision iltapäiväkerhon toukokuun toiminta on ollut oikein monipuolinen. Liki poikkeuksellisen siitä tekee se että jokaisella viikolla tarjoamme lapsille jotain spesiaalia. Erään kerholaisen äidin mukaan toiminnassa ” teillä on vaikka mitä kivaa”. Olemme järjestäneet lapsille ikimuistoisia retkiä, tapahtumia ja toimintaa. Toukokuun alusta alkaen arkisen työn ohessa olemme pitäneet perheliikuntailtapäivän lapsen tukijoukoille. Perheliikunta onkin ollut koko toimintakauden yksi peruskivistä. Yhdessä liikkuminen vanhempien kanssa on arvokasta toimintaa. Mieltä lämmittivät kovasti myös erään kerholaisen isän tapahtumaan leipomat 50 munkkia onnistuneesta toiminnasta.

Toiminnan kulmakivenä perheliikunta

 

Erään isän kiitos onnistuneesta toiminnasta

 

Kotieläimet merkitsevät itse kullekin tosi paljon. Karvaisia kavereita oli iltapäiväkerhossa kylässä perjantaina 4.5 olleessa eläinpäivässä. Suuret kiitokset kuuluvat lapseni kummitädille onnistuneesta iltapäiväpäivästä. 2 kania ja koira keräsivät iltapäivän aikana monia rapsutuksia.

Eläinpäivän tunnelmia

Unelmien liikuntapäivää 8.5 vietimme yhdessä muiden ESLi:n iltapäiväkerhojen Urpola, Tuppurala ja Rouhiala kanssa helteisessä Hänskissä. Tapahtumaan saimme valmiin kattauksen – suuret kiitokset toiminnan suunnittelusta ja ohjauksesta ESLi:n työharjoittelijoille.

Unelmien liikuntapäivänä Hänskissä

Äitienpäivän tapahtuma 11.5 keräsi suuren joukon lasten äitejä. Ohjelmassa oli kuvasuunnistusta ja tietenkin kakkukahvit. Kaikki äidit saivat lapsiltaan äitienpäivänlahjaksi hienot avainnaulakot, joita lapset ansiokkaasti naputtelivat toukokuun ensimmäisinä päivinä.

Äitienpäivän lahja avainnaulakko

Moision iltapäiväkerhossa pyritään tarjoamaan mieleistä suunnittelu – ja ohjaustyötä eri oppilaitosten työharjoittelijoille. Toukokuussa työharjoittelijana meillä toimi Satu Hotanen Esedulta. Liitimme Sadun opintoihin tapahtuman, jota emme ole ennen toiminnassa järjestäneet . Ohjelmassa oli patsassuunnistusta keskustan alueella alkaen pääkirjaston nurkalta ja päättyen Kirkkopuistoon. Matkan varrelle osui useita upeita patsaita ja muistomerkkejä. Opiskelijalle varsin merkittävä suunnittelu – ja ohjaustyö. Lasten vieminen keskustaan – välipalan organisointi – turvallisuus kävellessä – muistomerkeistä kertominen – ja aikanaan paluu takaisin Moisioon. Kiitos Sadulle! Tapahtuma onnistui erittäin hyvin arvosanoin ja tapahtumaa tullaan kehittämään myöhemmin.

Patsassuunnistus retkellä

Etelä-Savon Liikunta ry tukee lasten liikunnallista retkitoimintaa rahallisesti. Tiistaina 22.5 veimme lapset tutustumaan keilaamiseen. Kysyttäessä että kuka ei ole ennen keilannut, käsiä nousi ylös paljon. Uudet liikunnalliset kokemukset ensimmäisen kouluvuoden aikana ovat lapsille varmasti hyväksi.

Monille lapsille uusi laji

Yhteistyön tekemisestä en varmasti voi kaikkia kiittää tarpeeksi. Toukokuun toimintaan on lisäksi mahtunut yhteistyöreissu Laajalammen seurakuntakodille. Seurakunnan tuokiot ovat olleet kivoja.

Toimintakausi päättyy perjantaina 1.6. Sitä ennen teemme vielä eväsretken läheiseen Lampeinpuiston leikkipaikkaan 31.5. Monenlaista toimintaa on siis ollut toukokuussa. Hyväksi jutuksi olemme kokeneet walttikorttien käytön. Kortti on mahdollistanut monia kivoja bussiretkiä niin toukokuussa kuin aiemminkin.

Suuret kiitokset Moision koulun opettajille joustavasta yhteistyöstä!

Harri Taskinen

Etelä-Savon Liikunta ry Moision iltapäiväkerho