ETELÄ-SAVON URHEILUAKATEMIA - JESSICA KÄHÄRÄ KERTOO HARJOITTELUSTAAN

Etelä-Savon Urheiluakatemian hallinnointirakenne muuttui 1.8.2017, kun Etelä-Savon Liikunta Ry otti hallinnoitavakseen toiminnan Tanhuvaaran Urheiluopiston säätiöltä. Rakenne oli luontaista seurausta siitä, että suurin osa urheilijoista on tällä erää Mikkelissä ja koordinointi Tanhuvaarasta käsin oli haasteellista. Toiminta on jaettu niin, että Mikkelin ja Mäntyharjun toimintoja koordinoi Kimmo Liukkonen ja Savonlinnan toiminnat ovat Savonlinnan Lukion alaisuudessa ja Hannu Soinin koordinoimina.

Mikkelin ja Mäntyharjun akatemia toimintoja koordinoi Kimmo Liukkonen

Etelä-Savon Urheiluakatemiassa on tällä hetkellä noin 370 urheilijaa, jotka ovat Mikkelissä Savonlinnassa ja Mäntyharjulla.

Akatemiaharjoittelu tapahtuu koulu- ja opiskelupäivien yhteydessä pääsääntöisesti tiistai- ja torstai aamuisin. Harjoittelu toteutetaan paikallisten seurojen tai tuntiopettajien toimesta ja siitä on muodostunut oleellinen osa tavoitteellisten urheilijoiden päivärytmiä. Harjoitteluolosuhteet Mikkelissä ovat huippuluokkaa. Saimaa Stadium mahdollistaa jatkossa monen ryhmän harjoittelun yhdessä tilassa ja se lisää yhteisöllisyyttä ja urheilijoiden sekä valmentajien kohtaamisia joka luo paremman oppimisympäristön kaikille. Tulevaisuudessa jalkapallohallin uudistuttua, Kalevankankaan ympäristö Mikkelissä, luo aivan huippuluokan harjoitteluympäristön urheilijoille. Olosuhteet eivät tule olemaan jatkossa esteenä urheilijoiden menestykseen.

Etelä-Savon Urheiluakatemia valitsi ensimmäistä kertaa vuoden urheilijaksi Jessica Kähärän Etelä-Savon Urheilugaalassa. Jessica on hyvin menestynyt Yleisurheilija, jonka tällä erää parhaana saavutuksena mainittakoon Euroopan yleisurheilun nuorten Olympiapäiviltä viime kesänä saavutetut pronssit korkeushypystä ja kolmiloikasta.

Jessica Kähärä palkittiin Etelä-Savon urheilugaalassa vuoden akatemia urheilijana.

 

Jessica Kähärä kertoo videolla päivärytmistään ja harjoittelusta:

 

 

KUINKA MUKAAN AKATEMIA TOIMINTAAN?

Urheilijoiden haku Mikkelin toimintaympäristöön lukukaudelle 2018-2019 on auennut linkistä:

https://www.esliikunta.fi/urheiluakatemia/hakeminen/ 

Sivuilta löytyy myös lisätietoja toiminnasta.

 

Kimmo Liukkonen
Koordinaattori
Etelä-Savon Urheiluakatemia/Mikkeli
p.044-7165776
kimmo.liukkonen@esliikunta.fi