Etelä-Savon Urheiluakatemia. Lentopallo kausi 2017-2018

Etelä-Savon Urheiluakatemian lentopalloryhmä koostui kaudella 2017-2018 kahdestatoista tavoitteellisesta lentopalloilijasta. Ryhmään kuuluu kymmenen tyttöä ja kaksi poikaa. Urheiluakatemiamme kuuluu kokeiluun, jossa myös yläkoululaiset saavat osallistua harjoituksiin. Minun mielestä tämä on todella hyvä asia ja toivon että siitä tulee pian valtakunnallinen käytäntö. Meidän ryhmästä seitsemän on vasta yläkouluiässä.

Kausi vedettiin kahdestaan Heikkisen Iston kanssa. Aika monet treenit pystyimme vetämään kahdestaan jolloin saimme entistä tarkemmin ja tehokkaammin ohjattua ja parannettua pelaajien lajitaitoja.

Treenit rakentuivat siten, että aluksi heräteltiin kroppaa pienen ja kevyen kuntopiirin avulla. Aika usein käytimme apuna jumppapalloja, joiden päällä tehdyt vatsa- ja selkälihasliikkeet vaativat tasapainottelua ja olivat siten tehokkaampia. Sitten alettiin treenaamaan viikko- /kuukausiteeman mukaista teknistä lajitaitoa. Akatemian aamutreeneissä tähän on hyvin aikaa. Alkusyksystä keskityimme sormilyöntiin jonka jälkeen hioimme hihalyöntiä useiden treenien ajan.

Lentopallo on hyvää nosteessa Mikkelissä, tunnelma oli loistava Viikonlopun maaottelussa Saimaa Stadiumilla.

Loppusyksyn ja talven panostimme kierrelyöntiin, jossa meidän pelaajilla oli eniten kehitettävää. Ja on se vaan hienoa että niin kauan saadaan akatemian treenien avulla tekniikkaa hinkata, että se on lopulta hyvä. Meni koko talvi. Kevään olemme panostaneet vastaanoton kehittämiseen ja syöttöön. Pelaajien lajitaidot ovat menneet harppauksilla eteenpäin. Kiitos siitä kuuluu tietenkin myös pelaajien omille seura- ja joukkuevalmentajille.

Viime keväänä Heikkisen Tiia valittiin maajoukkueryhmään ja on harjoitellut ja asunut Kuortaneelle tämän talven. Tänä keväänä Niilo Pöyry ja Veikka Lindqvist saivat samanmoisen kutsun ja muutto Kuortaneelle on edessä. Hienoa! Pojat voittivat myös oman ikäistensä Suomen mestaruuden Pielaveden Sammon riveissä. Myös Senni Hynönen ja Ella Korhonen ovat päässeet mukaan maajoukkueleiritykseen, mutta ainakin ensi vuonna tytöt jatkavat vielä Mikkelissä.

Lajitaitojen lisäksi saimme Urheiluakatemian kautta syksyn ja kevään testit sekä urheilijanpäivä luennon. Valmentajille tarjolla oli vertaistukea ja ideoita valmentajakerhon kokouksissa. Vaikka en itse kovin monesti päässyt osallistumaan olivat ne todella hienoja tapahtumia.

Maaliskuussa pääsimme siirtymään Saimaa Stadiumiin. On tätä hallia odotettukin. Lajin yhteydessä on mahdollista voimaharjoitteluun uuden punttisalin avulla, pääsemme juoksuradalle loikkimaan ja vetämään vetoja. Ehkä positiivisin yllätys on ollut Saimaa Stadiumin voimistelualue, johon hyvin suuri osa alkuverryttelyistä on siirretty. Halli antaa vielä paremmat mahdollisuudet valmentajien yhteistyölle. Toivottavasti mahdollisimman moni ryhmä siirtyy samoihin tiloihin.

Uuden hallin ja hyvin johdetun urheiluakatemian ansiosta meillä on lähes täydelliset olosuhteet harjoitella opintojen yhteydessä. Jos haluamme olla vielä parempia niin olisi pari juttua jolla saisimme toimintaamme vielä paremmaksi. Kaikkien lajien yhteinen fysiikkavalmentaja voisi ottaa kontolleen nuorten urheilijoiden voimaharjoittelua. Lisäksi kolmas akatemian harjoitus joko maanantaiaamuun tai maanantaille iltapäivälle veisi toimintaamme vielä paremmaksi.

 

Mikko Korhonen

Etelä-Savon urheiluakatemia / Lentopallo
Mikkelin Passarit ry