LASTEN KESÄLOMA ALKAA KESÄSPORTTIKSELLA!

ESLi:n liikuntaleiritoiminnalla on pitkät perinteet. ESLi on järjestänyt kesätoimintaa ala-asteikäisille lapsille jo vuodesta 1998 lähtien. Kesätoiminnan nimi oli vuosikausia Liikuntaleiri. Pari viimeisintä vuotta toiminta on totellut nimeä Kesä-Sporttis. Toiminnan keskuspaikkana olemme pitäneet Urpolan koulua ja piha-alueita. Lasten liikunnalliseen kesäajantoimintaan Urpola onkin paras mahdollinen. Sijainti on keskeinen ja sinne on helppo tulla. Tarjolla on hyvät sisäliikuntatilat, piha-alue on liikuntaan innostava, läheinen tekonurmi ja kaukalo antavat mahdollisuuden liikuttaa isoja lapsimääriä. Lisäksi aivan käden ulottuvilla on metsää ja vesistöä, jotka antavat hyvät puitteet järjestää mm. luontoliikuntaa. Kesä-Sporttiksen yksi kohokohdista on myös uintihetket läheisessä lammessa. Suuret kiitokset hyvästä yhteistyöstä Urpolan koulun väelle vuosien ajalta!

Taustalla näkyvä Urpolan koulu on toiminut vuosia toiminnan keskuspaikkana.

Olen toiminut toiminnan vastuuohjaajana vuodet 2002 – 2005 ja 2010 – 2018. Toiminnan suunnittelun ja yhteydenpidon eri yhteistyöihmisten kanssa aloitan edellisenä syksynä, viimeistään marraskuussa. Toiminnassa onkin paljon suunniteltavaa ja sovittavaa. Mm. tilavaraukset, ohjaajat, ruokailuun liittyvät asiat, toiminnan suolana olevat retket / teemapäivät, turvallisuussuunnitelmat ja ohjaajien koulutus on oltava priimakunnossa ennen kuin lapset tulevat ensimmäisenä toimintapäivänä intoa täynnä. Lisäksi Kesä-Sporttiksen mainontaan käytetään paljon aikaa.

Hyvät liikuntamahdollisuudet Mikkelissä mahdollistavat ikimuistoiset retkipäivät.

Mikä on Kesä-Sporttiksessa parasta?

Kesä-Sporttis on lapsille ja ohjaajille monipuolinen. Kesäkuun päivinä käymme läpi lukuisia eri lajeja; tutustumme eri palloilulajeihin ja yleisurheiluun, uimme valvotusti, narraamme yhteistyökumppaneiden avustuksella ahvenia lammesta, suunnistamme ja teemme retkiä lähialueiden liikuntapaikkoihin. Eri teemapäivät ( frisbeegolf, vammaisurheilu, golf, street , olympialaiset) tuovat myös kivaa väriä kesäpäiviin.

Tutustumme myös ToriSportin liikuntatarjontaan torilla.

Tämän sukupolven lapsille on siis parasta, että he saavat monipuolisen kattauksen eri liikuntalajeihin. Hienoa olisi se, että me Kesä-Sporttiksessa olisimme sytyttäneet lapselle kipinän johonkin lajiin ja se kipinä veisi lapsen aina seuratoimintaan asti.

Kesä-Sporttiksessa on parasta myös se, että on kesäaika ja lapsilla lomaa. Lapset tekevät ja menevät omien kykyjen ja taitojen mukaan. Hauskaa on nähdä isoja kaveriporukoita ja iloisia ilmeitä. Toiminnassa ei ole myöskään kiellettyä ottaa aurinkoa ja nauttia kesästä. Ja kaverin voikukasta keltaiset sormet aiheuttavat kivoja tunteita lasten kesäpäivissä😊

Läheinen Urpolan lampi tarjoaa mahdollisuuden uimiseen.

Vastuuohjaajan näkökulmasta parasta toiminnassa on kokonaisuus. Suunnitelmasta toimintaan ja onnistuneeseen sellaiseen tuo hyvänolon tunteen. Ei ole samanlaisia kesäpäiviä niin lapsille kuin ohjaajillekaan. Suurella porukalla kun toimitaan niin ystävyyssuhteiden muodostuminen lasten välillä on myös erittäin palkitsevaa havaita.

Luontoliikuntaa toteutamme läheisellä Urpolan luontokeskuksella.

VASTUU on suuri. Vuosien kokemuksella voin sanoa etten nuku hyvin kesäkuussa. Olenko muistanut hoitaa asiat tarpeeksi hyvin, rullaako aikataulut, mitäs jos sataa vettä paljon – miten retket ja siirtymiset onnistuvat liki 100 lapsen kanssa.. Toivottavasti kenellekään lapselle ei satu mitään.. Muun muassa nämä asiat pyörivät päässäni toiminnan päättymiseen saakka. Hyvät ohjaajat ja suunnitelmat takaavat tänäkin kesänä sen, että Kesä-Sporttis 2018 onnistuu hienosti 😊

Nähdään 4.6!

Lisätietoja: Kesä-Sporttis 2018 vastuuohjaaja Harri Taskinen

https://www.esliikunta.fi/lapsille-ja-nuorille/liikuntaleiri/

https://www.facebook.com/kesasporttis2018/