Mikkelin kansalaisopiston syyskausi alkaa

Näinä päivinä jaetaan Mikkelin ja Hirvensalmen kotitalouksiin Mikkelin kansalaisopiston tulevan kauden kurssiesite. Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 20.8. Kansalaisopiston toiminnan periaate on olla kaikille avoin oppilaitos, jossa voi oppia edullisesti uusia tietoja ja taitoja eri elämänalueilta. Huolimatta viime vuosien vapaan sivistystyön valtionavustusten leikkauksista tarjonta on pyritty säilyttämään mahdollisimman laajana ja monipuolisena sekä alueen eri kolkat kattavana.

Myös kansalaisopiston liikunta- ja tanssikurssit ovat suosittuja. Menneellä kaudella opistossamme niille osallistui reilut 2000 henkilöä, suurin osa viikoittain kokoontuville kursseille. Myös liikunnan ja tanssin alueella pyrimme tarjoamaan monipuolisesti ja edullisesti kursseja eri puolilla kaupunkia, taajamia ja alueen kyliä. Yhteensä yli 180:stä tanssin ja liikunnan kurssista löytyy tarjontaa kaikenikäisille, täysin aloittelijoista ja myös erilaisista tukielinvaivoista kärsivistä normiliikkujiin ja hyväkuntoisiin. Reilun 40 osaavan opettajan voimin.

Tanssin puolella uutuutena nyt suosittu senioritanssi ja myös itämainen tanssi on taas ohjelmassa. Näiden lisäksi löytyy mm. lastentanssia, aikuisbalettia, etelän askelin tanssimista, kantririvitanssia, rumbitaa, catalania ja tietysti suosittuja lavatanssikursseja eri puolilla aluetta.

Liikunnan laajassa ohjelmistossa uutuuksina on monia lihastasapainon ja kehonhuollon sekä matalan kynnyksen voiman ja liikkuvuuden kehittämisen kursseja. Uusina ovat myös äidin ja vauvan yhteiset jumpat sekä ikäihmisten seniorikahvakuula ja omat kuntosaliryhmät. Suositut kahvakuulat jatkuvat eri puolilla aluetta, samoin Lavikset, zumba, pilatekset, Asahit, shindot, taijit ja useat eri joogalajit raskausajan joogasta saunayogaan. Myös eri-ikäisten lasten sekä ikäihmisten omat jumpat ja kevennetyt sekä monet ulko- ja kuntojumpat eri puolilla jatkuvat.

Kunnon parantamisen ja taitojen oppimisen lisäksi viikoittainen liikuntatuokio mukavassa seurassa on monelle yksi viikon kohokohtia. Saa liikkua hyväksyvässä ja iloisessa ilmapiirissä, vaihtaa kuulumisia, ja voipa ryhmistä löytyä uusia ystäviäkin. Tervetuloa kursseillemme!

Anni Kirvesniemi-Bosco
liikunnan ja tanssin koordinaattori