Nuorten urheilijoiden Saimaa Sport ProTeam

Nuorten urheilijoiden tukiasiat ovat olleet syksyn puheenaihe. Asiasta on keskusteltu eri foorumeilla aina eduskuntaa myöten. Jotain tarttes tehrä.

Etelä-Savon Liikunta on perustanut yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa Saimaa Sport Pro Teamin. Se on uusi yksilöurheilijoiden ryhmä, joka turvaa valittujen urheilijoiden urheilijan polkua. Saimaa Sport Pro Teamin ensimmäiset urheilijat ovat Jasmin Kähärä (hiihto), Jessica Kähärä (yleisurheilu), Miika Nykänen (melonta) ja Vilma Viitanen (nyrkkeily). Ryhmää täydennetään seuraavan kerran Etelä-Savon Urheilugaalassa tammikuussa.

Hankkeen tavoitteena on turvata suomalaisen ja eteläsavolaisen huippu-urheilun tulevaisuus lahjakkaiden yksilöiden kanssa. Urheilijat sitoutuvat jatkossakin edustamaan eteläsavolaista urheiluseuraa.

Mukana olevilla nuorilla urheilijoilla on edellytykset edetä urheilullisella urallaan kansainväliselle huipulle. Valittujen urheilijoiden sparraajana ja esikuvana toimii mikkeliläinen olympiavoittaja Mikko Kolehmainen. - Tuntuu innostavalta olla mukana näiden lahjakkaiden ja upeiden urheilijoiden matkassa, kertoo Kolehmainen.

Saimaa Sport Pro Team auttaa urheilijoita kehittymään huippu-urheilijoiksi sekä huipputyypeiksi, jotka menestyvät urheilu-uran jälkeenkin. Tehtävänä on auttaa heidän kasvamistaan esikuviksi, joiden menestykseen voi samaistua.

Saimaa Sport Pro Team kutsuu yritykset ja yhteisöt mukaan tälle matkalle rakentamaan menestystä. Sijoittamalla tulevaisuuteen annetaan mahdollisuus tulevaisuuden tekijöille – niin kilpakentille kuin myös työelämään. Ensimmäisiä yhteistyökumppaneita ovat Suur-Savon Osuuspankki ja Osuuskauppa Suur-Savo.

- Suur-Savon Osuuspankki haluaa olla tiiviisti mukana maakunnan kehityksessä ja hyvinvoinnin lisäämisessä. Pankin yhteiskuntavastuu näkyy pankin kaikessa toiminnassa, mm. yhteistyökumppanuutena paikallisten tahojen kanssa – painopisteessä on nuorten tukeminen. Suur-Savon Osuuspankki toivoo menestystä lahjakkaille nuorille urheilijoille, kertoo markkinointipäällikkö Tarja Wasenius.

- Nyt tiimiin valitut urheilijat ovat Etelä-Savon todellisia tulevaisuuden olympiatoivoja. Iloitsen, että Osuuskauppa Suur-Savo voi olla Saimaa Sport Pro Teamin kautta tukemassa näitä lahjakkaita yksilöurheilijoita. Toivon, että nämä nuoret muistavat tulevaisuuden menestyksen hetkellä juurensa ja edustavat ylpeänä jatkossakin Etelä-Savoa, sanoo toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen.

 

Heino Lipsanen

aluejohtaja

Etelä-Savon Liikunta