PYÖRÄILYSTÄ HYVINVOINTIA KESÄÄN

Pyöräily on harrastuksena nostanut päätään huimasti viime vuosina. Pyöräily on loistavaa kuntoliikuntaa, joka soveltuu jokaiselle ikäryhmälle. Lumet on pikkuhiljaa alkanut sulaa ja kadut alkavat olla vapaana pyöräilijöille. Nyt on siis aika kaivaa se parempi kaksipyöräinen esiin ja lehteä ulos lenkille.

Pyöräily tarjoaa hyviä fiiliksiä.

Etelä-Savo tarjoaa loistavia retkeily mahdollisuuksia pyöräilyyn. Pieksämäen reitistö sekä Repovesi tarjoavat upeita maisemia pyöräilylle. Mikäli haluat enemmän järvimaisemaa, tarjoaa Puumalan saaristoreitti hienon retkikokemuksen upeissa saaristomaisemissa.

Luonteri Pyöräilyn starttipaikkana toimii Anttolanhovi


Pyöräily on hyvä aloittaa nyt, ja se on hyvä huipentaa elokuussa järjestettävään Luonteri Pyöräilyyn. Luonteri Pyöräily on Etelä-Savon liikunnan järjestämä pyöräilytapahtuma, jossa pääset osallistumaan joko 41km tai 95 km retkelle. Luonteri Pyöräily tarjoaa upeat maisemat ja loistavan kuntoilutapahtuman, jossa tärkeintä ei ole aika vaan itsensä voittaminen.

Luonterissä myös moni yritys osallistuu mukaan isommalla sakilla.

Luonteri pyöräily on nimenomaan profiloitunut kuntotapahtumaksi, joka tarjoaa haastetta monella eri tasolla. Pidempi 95km reitti tarjoaa yli 1400 m nousua, lyhyempi 41km reitti soveltuu varmasti kaikille kalustosta riippumatta. Tapahtuman jälkeen pääsee hyvillä mielin nauttimaan Anttolanhovin tarjoiluista sekä leppoisasta savolaisesta tunnelmasta.

 

Itse olen innostunut kunnolla pyöräilystä viime vuosina. Myös Mikkelin seutu tarjoaa upeita mahdollisuuksia harrastaa pyöräilyä. Virallisia reittejä ei vielä ole, mutta uusi pyöräilyseura Velo Saimaa on varmasti oikea taho kehittämään Mikkelin lähialueen pyöräilyreittejä. Lisäksi hienoa pyöräilytoimintaa Mikkelissä järjestää Mikkelin latu, jonka viikkolenkit ovat jo pitkään keränneet hyviä osallistujamääriä.

Luonterissa myös nuorempi väki pystyy osallistumaan mukaan.Eli ei muuta kuin nyt pyöräkauppaan, hankkimaan itsellesi uusi päivitetty menopeli. Niin kuin useassa muussakin lajissa, harrastaminen on mukavampaa, kun välineet ovat kunnossa. Mikkelissä on monta pyöräilyn erikoisliikettä, jotka tarjoavat loistavaa palvelua aloittelevalle pyöräilijälle.

Osana Luonteri pyöräilyä on lossi kyyti.

Ja kesän treenin jälkeen, tervetuloa mukaan Luonteriin La 11.8.2018!

Lisää luonteri pyöräilystä:
www.mikkelinklassikot.fi

Hineetä ja rankkaa!

Tuomas Anttonen
Etelä-Savon liikunta ry
tuomas.anttonen(at)esliikunta.fi
044 341 0055
 

*********************************


Muita hyödyllisiä Etelä-Savon pyöräilylinkkejä:

Puumalan saaristoreitti:
http://www.puumala.fi/kuntalaisille/aktiviteetit-kunta

Pieksämäen Veejjakaja reitistö:
http://sport.pieksamaki.fi/vjr/

Repoveden kansallispuisto - Mäntyharju:
http://www.mantyharju-repovesi.com/fi/aktiviteetit/maastopyoeraeily

Pyöräilyseura Velo Saimaa:
http://velosaimaa.fi

Tour de Mäntyharju:
https://www.tdm160.fi

Puulan Pyöräily:
http://www.kalske.fi/kalske/puulan-pyoeraeily-665.html