RUUSUA JA LINNAA

Selaan työkalenteriani ja siellä täällä jumpan ohjausten, palaverien ym töiden lomassa lukee teksti: ruusua ja linnaa. Mitä pidemmälle kevät etenee sen useammin teksti esiintyy kalenterissani. Kyseessä ei ole kyllä mikään ruusujen istutus kampanja eikä lääninvankila keikka vaan ESLin jokakeväiset naisten kuntoilutapahtumat: Ruusukävely Mikkelissä tiistaina 15.5.2018 ja Linnanneitokierros Savonlinnassa saman viikon torstaina 17.5.2018.

Ruusukävelyn startti järjestetään Kauppakeskus Stellassa.

Mennäänpä ajassa hiukan tai itse asiassa paljonkin taaksepäin ja Ruusukävelyn alkuvaiheisiin. Ruusukävelyn ”äiti” on Mäkelän Irma, joka jo vuonna 1986 luotsasi Sokoksen väen kanssa ensimmäisen tapahtuman ja tällöin oli osallistujia n. 30. Ruusukävely täyttää tänä vuonna siis huikeat 32 vuotta!

Kun Irmaa voidaan pitää Ruusukävelyn ”äitinä” niin Linnanneitokierroksen ”isä” on itseoikeutetusti Jarmo Jamppa Hirvonen. Linnanneitokierros järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1996.

Vuonna 2004 tapahtumat siirtyivät ESLille ja tämä ”jumppapirkko” tuli ihan pystymetsästä tapahtumien järjestely vastuuseen ja alkuun sain apuja Sokoksen ja Tanhuvaaran järjestäjiltä.

Ruusukävely on jo ajat sitten saavuttanut täysi-ikäisyyden ja Linnanneitokierros tulee perässä eikä saa kiinni millään, vaikka kävijämäärissä on kylläkin hurahtanut viime vuosina Mikkelin ohitse reilusti.

Upea sää antaa tapahtumalle loistavat puitteet.

Vuosien saatossa esiintymislavalle ovat nousseet Naisvoimistelijat, Sairilan Miesvoimistelijat, teatterin väkeä, trubatuuri, nuorisobändejä, bändi Väliaikainen, Taikakuu, Mikkelin Poikateatteri jne…lista on aika pitkä. Savonlinnan naiset muistavat vieläkin Tanhuvaaran Urheiluopiston poikien Housut pois esityksen, joka sai hyvän vastaanoton.

No mitä se sitten tarkoittaa käytännössä tuo kalenterimerkintä ruusua ja linnaa. Ennen kuin ollaan itse tapahtumassa, niin vaatii muutamia järjestelyjä jotta homma rulettaa tapahtumapäivänä. On oltava tapahtumalupa, poliisilupa, turvallisuussuunnitelma, järkkärit, esiintyjät, lava, liikenteenohjaajat, huoltopisteet, tuotteet, EA, tapahtumatuotteen tilaus, esite, markkinointi, ilmoittautumisjärjestelmä, ryhmät jne jne. Monta pientä ja suurta asiaa, joita hoidellaan kevään aikana ja itse tapahtumapäivänä ESLIn ruusut ottavat työhanskat kauniisiin kätösiin ja rautakanki ja kyltit pakuun ja ei kun menoksi; reitin merkkaus alkaa. Sitten roudataan sitä sun tätä ja yhtä sun toista sinne ja tänne.

Savonlinnassa linnoitus tarjoaa upeat maisemat kävelylle.

Ruusussa ja Linnassa ovat vahvasti mukana meidän yhteistyökumppanimme eli Osuuskauppa Suur-Savo sekä Tanhuvaaran Urheiluopisto. Suur-Savo ottaa mm. ilmoittautumisia vastaan ja lahjoittaa mm. leivät tapahtumiin. Tanhuvaarasta saamme opiskelijoilta apua Linnanneitokierroksen tapahtuma päivänä.

Olethan sinäkin mukana tämän vuoden tapahtumissa? Juu mä tiedän että voi kävellä ilman maksuakin, mutta se fiilis ja tunnelma mikä näissä tapahtumissa vallitsee on se juttu, jonka vuoksi kannattaa tulla mukaan. Hyvä fiilis tulee siitä kun liikutaan porukalla ja hyvään fiilikseen kuuluu aina pieni tungos ja jonottaminenkin. Tänä vuonna voit myös lähteä tapahtumasta 500 euron matkalahjakortti taskussasi jos onni suosii arvonnassa, joten kannattaa siis tulla. Jokainen osallistuja saa mukaansa myös Lavis askeleita, pinkit heijastinhenkselit, liikunnan riemua, Suur-Savon Leipomon leivän, kahvipaketin ym.

Jokainen osallistuja saa muiston tapahtumasta.


Lue lisää www.ruusukavely.fi ja www. linnanneitokierros.fi
 

Liisa Haikonen Etelä-Savon Liikunta
Kunto ja- terveysliikunnan kehittäjä Puh 044 341 0057
liisa.haikonen@esliikunta.fi