Saimaa Sport Pro Team tositoimissa

V.2018 Saimaa Sport Pro Team eli Etelä-Savolaisista eri yksilölajien huipuista koottu tiimi kokoontui pari viikkoa sitten tositoimiin Mikkelissä. Järjestimme tiimille esiintymiskoulutusta Mikkelin teatterin näyttelijän Vintte Viitasen toimesta. Tiimiin kuuluvat Miika Nykänen Mikkelin Melojat, Vilma Viitanen Mikkelin Nyrkkeilijät, Jessica Kähärä Mikkelin Kilpa-Veikot ja Jasmin Kähärä Mikkelin Hiihtoseura. Tiimiä tukemassa ovat Suur-Savon Osuuspankki ja Osuuskauppa Suur-Savo.

Miksi nuoret urheilijat sitten tarvitsevat tällaista koulutusta? Juuri siksi, että esiintyminen median edessä kuuluu suureksi osaksi nykyajan huippu-urheilua. Koulutuksessa kävimmekin läpi Vinten toimesta miten eri tilanteissa olisi hyvä toimia, mitä jos haastattelut jännittävät ja millainen minun tulisi olla kameroiden edessä?

Vintte ammattilaisena on tällaisia koulutuksia jonkin verran jo pitänyt mutta mielestäni tämän pitäisi kuulua jokaisen urheilevan nuoren perusjuttuihin.

Kuulin yhden urheilijan joskus kertovan, että hänellä meni tärkeä kilpailu penkin alle koska ennen kisaa joutui TV-haastatteluun ensimmäistä kertaa ja tämä ei sujunut ihan niin kuin piti. Epäonnistuneen mediakokemuksen jälkeen tätä ei saanut mielestä myöskään kilpailusuorituksen aikana. Kuulostaa ehkä jännältä mutta näinkin voi käydä! Onko sinua joskus jännittänyt niin ,että olet epäonnistunut jossain tekemisessäsi? Kilpailutilanteet ovat urheilijoille tuttu juttu mutta ensimmäiset haastattelut saattavat jännittää paljonkin. Lajiliittojen kannattaisi ottaa tällaista toimintaa mukaan maajoukkuetoimintaan. VINK,VINK.

 

Koulutuksen aikana meillä oli hauskaa ja monille asioille naurettiin paljon. Uskon ,että urheilijat oppivat paljon koulutuksen aikana ja median edessä toimiminen Vinten opeilla on varmasti luontevampaa. Suurin opastus jonka Vintte kertoi oli, että ole aina oma itsesi – älä yritä matkia muita tai näytellä jotain! Tämän porukan urheilijoilta se onnistuu, se on nähty jo useissa eri haastatteluissa. Kannattaa ottaa nämä urheilijat erityistarkkailuun urheilusuoritusten lisäksi myös mediakäyttäytymisen osalta. Jessica Kähärä antoi esim. 13.6 Espoo GP-kisojen voitetun pituuskisan jälkeen hyviä kommentteja, joita kuunteli mielellään.

Yksi osa-alue on siis jälleen hallussa kohti kovia urheilullisia suorituksia ja menestymistä!

Jessica Kähärä

Jessica Kähärällä kisakausi jatkuu kuumimmillaan. Pääkisat ovat Györissa 17v EM-kisat 5-8.7.

Jasmin Kähärä

Jasmin Kähärä odottaa jo hiihtokauden alkamista kuumasti. Viime kauden oman ikäluokkansa ylivoimaisen ykkösen tavoitteet tulevalle kaudelle ovat kovat.

Miika Nykänen
Miika Nykänen

Miika Nykänen kävi jo kesäkuussa taistelemassa EM-kisoissa. Kauden päätavoite ovat MM-kisat Portugalissa 23-26.8.

Vilma Viitanen

Vilma Viitasen otteita voi nähdä esim. Mikkelin Fight Night –tapahtumassa 12.7 Mikkelin torilla. Sinne kaikki kannustamaan! Naisnyrkkeily on todella kovassa nosteessa!

Jutun kirjoitti Etelä-Savon Liikunnan seurakehittäjä, Saimaa Sport Pro Teamin vastuuhenkilö Kalle Husso