SAIMAA SPORT PRO-TEAM VUODELLE 2018 – Nuoret huippulupaukset on koottu jälleen tiimiksi.

Saimaa Sport Pro -team on Etelä-Savon Liikunnan ja Etelä-Savon Urheiluakatemian organisoima nuorten urheilijoiden tukijärjestelmä Etelä-Savossa.Tiimissä autetaan nuoria jo arvokisakynnyksellä olevia urheilijoita tukipalveluissa ja seuraavan askeleen ottamisessa kohti maailman huippua. Ryhmää tukemassa ovat yhteistyökumppanit: Suur-Savon Osuuspankki ja Osuuskauppa Suur-Savo. Tiimi tukijoineen vuodelle 2018 esiteltiin Etelä-Savon urheilugaalassa 26.1 Mikkelissä. Tiimin toimintaa koordinoi Etelä-Savon Liikunnan Kalle Husso.

 

Saimaa Sport PRO -team julkistettiin Etelä-Savon urheilugaalassa. Kuva: Mikko Rahikainen

 

Yhteistyökumppaneiden kommentit:

 

Heikki Hämäläinen, Osuuskauppa Suur-Savo, toimitusjohtaja:

Nyt tiimiin valitut urheilijat ovat Etelä-Savon todellisia tulevaisuuden olympiatoivoja. Iloitsen, että Osuuskauppa Suur-Savo voi olla Saimaa Sport Pro teamin kautta tukemassa näitä lahjakkaita yksilöurheilijoita. Kun ryhmä on tällä kertaa melko suppea, niin tuki on yksilötasolla jo tuntuva.

Toivon, että nämä nuoret muistavat tulevaisuuden menestyksen hetkellä juurensa ja edustavat ylpeänä jatkossakin Etelä-Savoa.

Tarja Wasenius, OP Suur-Savo, markkinointipäällikkö:

Suur-Savon Osuuspankki haluaa olla tiiviisti mukana maakunnan kehityksessä ja hyvinvoinnin lisäämisessä. Pankin yhteiskuntavastuu näkyy pankin kaikessa toiminnassa, mm. yhteistyökumppanuutena paikallisten tahojen kanssa – painopisteessä on nuorten tukeminen. Suur-Savon Osuuspankki jatkaa mielellään hyvää yhteistyötä Saimaa Sport Pro teamin kanssa ja toivoo menestystä lahjakkaille nuorille urheilijoille.

 

Saimaa Sport Pro Team 2018

 

Vilma Viitanen, Mikkelin Nyrkkeilijät,

Valmentaja: Jarkko Pitkänen

Moikka!

Treenit Tampereella ovat kulkeneet hyvin ja kuntoutus on loppupuolella! Mulla leikattiin kyynärpää tähystyksellä joulukuussa ja käsi alkaakin nyt olla jo aivan normaali. Kisakauden pitäisi alkaa maaliskuussa, jos kaikki menee kyynärpään kanssa hyvin. Kevään pääkisat ovat EM-kisat huhtikuussa Italiassa. Siellä tavoite on mitalisija. Siirryin vuoden vaihteessa A-junioreihin, mikä tarkoittaa, että erät pitenevät kahdesta minuutista kolmeen. Syyskauden puolella on sitten toiset arvokisat, joko MM-kisat tai nuorten olympialaiset. Nuorten olympialaisiin saan paikan, jos voitan Euroopan mestaruuden.

Saimaa Sport Pro tiimi on auttanut mua jo nyt alkuvuonna paljon. Olen pystynyt hankkimaan todella hyvät hanskat itselleni ja rystysten pehmusteet! Iso kiitos tiimille ja Osuuskauppa Suur-Savolle sekä Suur-Savon Osuuspankille!!

- Vilma -

Jessica Kähärä, Mikkelin Kilpa-Veikot

Valmentaja: Katja Kuusela

Moikka! Oon siis Jessica Kähärä, 16-vuotias yleisurheilija. Tällä hetkellä mulla on käynnissä hallikausi ja sen viimeiset kisat. Treenit on sujunut kutakuinkin hyvin, mitä nyt pieniä lihasjuttuja on välillä tullut..Treenailu on tällä hetkellä hieman kevyempää juuri tuon hallikauden takia. Hallikausi lähti hyvin käyntiin, sillä rikoin monissa lajeissa ennätyksiä. Nopeus on mennyt hyvin eteenpäin, jonka tuotoksena mm. pituudessa ylittyi ekaa kertaa 6m (606m). Nyt viikonloppuna oli aikuisten SM-hallit ja ne meni mun osalta aika penkin alle. Kroppa ei vaan ollut siinä kunnossa, että voisi tehdä kovia tuloksia tai ennätyksiä. Mutta sellasta se urheilu välillä on ja no tulipahan taas kokemusta aikuisten kisoista.. Ens viikonloppuna onkin sitten oman ikäluokan SM-hallit Kuortaneella, jotka on tän hallikauden pääkisat, ja jossa “puollustan” viime vuoden triplakultaa lajeissa: korkeus, pituus, kolmiloikka.

Täksi kaudeksi mut valittiin mukaan nuorten maajoukkueleiritykseen, ja olenkin useampana viikonloppuna leireillyt Pajulahdessa.

Pääsin tämän vuoden alussa mukaan Saimaa Sport Pro Teamiin, mikä on todella hieno juttu mulle. Tukijoista on aina paljon apua urheilu-uralla ja tässä tiimissä tukijoina toimii Osuuskauppa Suur-Savo sekä OP Suur-Savo. Kiitos vielä valinnasta tähän tiimiin!

Tämän hetkiset tavoitteet on asetettu kesälle U18 EM-kisoihin Unkariin, jonne olen jo kaksi rajaa rikkonut (pituus, kolmiloikka). Lisäksi oman ikäluokan SM-kisat sekä Ruotsi-ottelu ovat tärkeitä kisoja tällä kaudella. Nyt hallikauden vikoissa kisoissa yritän vielä kohennella ennätyksiä ja sitten hyvin mielin kesää kohti.

-Jessica-

Jasmin Kähärä, Mikkelin Hiihtäjät

Valmentaja: Jussi Simula

Mietteitä kilpailukauden keskellä

Hiihtokauden pääkisat, nuorten MM-kilpailut, kisattiin tammi-helmikuun vaihteessa Sveitsin Gomsissa. Ennen kauden alkua en osannut edes asettaa näitä kisoja tavoitteeksi, mutta hyvin sujuneen alkukauden myötä oli hienoa päästä edustamaan jälleen Suomea maailmalle. Kahden viikon reissu toi paljon kokemusta ja ylsin myös hyville sijoille sarjassa, jossa pääsen kisaamaan vielä kahtena seuraavana vuonna. Etenkin sprintin 9. sija lämmitti mieltä. Kauden ensimmäiset SM-kilpailut puolestaan kisattiin jo tammikuun alussa ja nyt katseet ovat jo toisessa nuorten SM-kisaviikonlopussa. Kisat käydään Tampereella hiihtolomaviikon päätteeksi 9.-11.3. Siellä kisataan kahden henkilökohtaisen matkan lisäksi myös viestit.

Nyt on siis vielä muutama viikko aika virittää sopivaa kuntopiikkiä niihin karkeloihin. Loppukauden päätavoitteena onkin voittaa SM-kultaa Tampereelta, mutta kisoja on vielä niiden jälkeenkin. Taivalkosken SM-kisoissa pääsen mittaamaan vauhtia myös aikuisten sarjassa ja lisäksi hiihdämme todennäköisesti myös Suomen Cupin viestissä Rukalla.

Talvisin viikot vierivät nopeasti eteenpäin, kun alkuviikko palautellaan edellisen viikonlopun kisoista ja sen jälkeen aletaan jo valmistautumaan uuteen kisaviikonloppuun. Kisakaudella onkin tärkeää huolehtia siitä, että kroppa jaksaa aina uuden kisaviikonlopun, johon kuuluu viikonlopusta riippuen 1-3 kilpailua. Määrällisesti treeniä tuleekin vähemmän kuin harjoituskaudella ja kouluakin on vähemmän, jotta kokonaiskuormitus ei nouse liian suureksi. Tähän mennessä kaikki on onnistunut hienosti, joten lähden hyvillä mielin kohti kevään kisoja.

- Jasmin Kähärä -

Miika Nykänen, Mikkelin Melojat

Valmentaja: Pekka Rimpiläinen

Kuva: Suomen Melonta- ja Soutuliitto/ Lauri Heino

Olen Miika Nykänen, ratameloja. Ratamelonnan maajoukkueeseen olen kuulunut 6 vuotta, ja parhaimpana saavutuksenani on maailmancupin 3. sija kajakkikaksikoiden 1000m:ltä keväältä 2017. MM kilpailuissa olen edustanut Suomea neljä kertaa.

Kuluva vuosi on alkanut harjoittelun merkeissä hyvin. Syksyn aikana tehdyt muutokset harjoittelussa ovat tuottaneet tulosta, ja tämä on näkynyt muun muassa parantuneina harjoitusvauhteina. Tammikuun puolivälissä järjestetyllä liiton testileirillä oli tuloksissa havaittavissa positiivista kehitystä. Tammikuussa pääsin myös osallistumaan Etelä-Savon urheilugaalaan, jossa esiteltiin Saimaa Sport Pro team, sekä ryhmän tukijat Osuuskauppa Suur-Savo ja Suur-Savon Osuuspankki. Iso kiitos tukijoille! Avovesikauden aloitin tänä vuonna hieman erilaisessa, ja melojalle perinteisessä mielessä hieman kummallisessa ympäristössä, Sierra Nevadan vuoristossa. Vesillä harjoittelua on ollut kerran päivässä, mutta muuten leirillä on harjoiteltu määrällisesti hyvin, ja puuttuvat melonta harjoitukset korvattu muun muassa voimaharjoituksilla, sekä melonta ergometri harjoituksilla. Korkeanpaikan harjoittelu on minulle uutta, mutta sopeutuminen ohuempaan ilmanalaan on onnistunut hyvin ja mielenkiinnolla odotan, minkälaisia vaikutuksia korkeanpaikan leirillä on muilla kevään leireillä. Leireily jatkuu kevään mittaan vielä Espanjassa, Portugalissa, sekä Belgiassa. Kevään leiritys rumban jälkeen tarkoituksena on osallistua kahteen maailmancupin osakilpailuun, sekä kesäkuun puolivälissä EM kilpailuihin. Kauden pääkilpailut, MM kilpailut, kisataan puolestaan tänä vuonna Portugalissa tutussa kilpailupaikassa. Tavoitteena MM kilpailuissa on sijoittuminen 10 parhaan joukkoon. Vaikka aikaa Portugalin kilpailuihin on vielä reilut puoli vuotta, mutta kaikki tekeminen harjoittelussa nyt ja myöhemmin kesällä, on suunnattu tuon tavoitteen saavuttamiseksi.

-Miika-