Heijastuksia ja sateenkaaria

Heijastuva maailma

Maailma on täynnä heijastavia pintoja. Tyyniä järven pintoja, joista heijastuu kesäisen taivaan sinisyys ja puhtaan valkeat pilvet. Rakkaisen ihmisen silmiä, joista kun oikein tarkasti katsoo voi nähdä itsensä ja sen miten toinen ihminen sinua katsoo. Pieniä peilejä, joista jokainen tekee maailmasta avaramman katsella ja kokea. Näin ainakin itselleni siis.

Pari vuotta sitten huomasin seuraavani Lappeenrannan Kaukaan tehtaanpiippujen höyryjä matkatessani Joutsenosta Lappeenrantaan.  Ne kun toimivat ehkä parhaana tuulimittarina koko maisemassa. Sen jälkeen melkein päivittäin kun ilma on tyyni olen käynyt rannoilla kuvaamassa tyyntä järven pintaa ja siitä heijastuvia pilviä. Istunut hetken rauhoittumassa ennen tulevaa työpäivää tai joskus kesken työpäivän kiireiden, että saa ajatuksensa kasaan. Tänä päivänä kun oman maailmani täyttää ne "ruuhkavuodet" ja aikaa on osaltaan aina vähän niin olen koettanut pitää kiinni siitä että hetki minulla on aina katsella maailmaa ympärilläni. Istua alas ja katsella. Luontoa ja maailmaa, joka sallii minun täällä elää.

Maailman kelluja

 

 

Somewhere over the rainbow

Eräänä päivänä tuli mieleen sellainen asia auringonlaskujen, sateenkaarien ja pilvien valokuvaamisesta, että maailman kaunein aine on vesi. Kaksi vetyä sitoutuneena happeen ja saadaan aikaiseksi molekyyli, joka mahdollistaa yksinkertaisuudessaan elämän Maapallolla ja samalla antaa ympärillemme monta kaunista asiaa, joita jo pienet lapset osaavat hämmästellä. 

Pilvet taivaalla ovat vesihöyryä. Sade on vesipisaroita, joihin valo oikealla tavalla osuessaan hajoaa kaikkiin väreihin ja taivaalle muodostuu kaunis sateenkaari. Itse olen jahdannut sateenkaaria niin kauan kuin olen valokuvannut. Alla on kaksi sateenkaarta kuvattuna Joutsenon Myllymäen päältä. Ensimmäisessä kuvassa on viime viikonlopulta kuva, jossa on täydellisin sateenkaari, jonka olen koskaan saanut nähdä ja kokea. Valokuva ei anna sille oikeutta millään muotoa. 

Jahdatkaa sateenkaaria. Istukaa rannalla katselemassa tyyntä järven pintaa. Maailma kyllä jaksaa odottaa sinua sen hetken, jonka itsellesi annat. Ja jokainen sateenkaari on jahtaamisen arvoinen. 

Somewhere over the rainbow
Clouds above