Kausi käyntiin! Pettymys, shamppanjaa sekä yhden yön juttu Go Go Girlsien kanssa!

Yhden yön juttu on vuotuinen tapahtuma Hyvinkään vanhalalla villatehtaalla. Lähdimme kisaviikon torstaina aamupäivästä Ticon sekä koko kauden meidän mukana reissaavien Go Go Girlsien kanssa liikenteeseen kohti Hyvinkäätä. Oli mahtavaa päästä pitkästä aikaa racing-hommiin ja tapaamaan paikalle saapuneita ihmisiä. Voisi kuvitella, että promo-tapahtumat eivät ole kaikkein houkuttelevimpia kuljettajalle, mutta mun mielestä niitä on ollut aina mukava tehdä. 

Promo hommia.

Hyvinkään Pettymys. Kovat odotukset, hyvä valmistautuminen, onnistuneet testit, mikä voisi mennä pieleen. Testipäivänä keli Hyvinkäällä oli aurinkoinen, niinkuin lähes aina kun me ollaan ajamassa. Oikeasti, olen ajanut sadekelillä varmasti alle viisi kertaa koko rallicrossurani aikana. Ehkä pitäisi järjestää juhannukseksi joku ajo homma, niin saataisiin varmasti aurinkoinen ja hyvä keli koko maahan. 

Itse kilpailu lähti meikäläisellä liikkeelle kohtalaisesti, neljäs sija alkuerien jälkeen. Alkueriä ajetaan siis kolme kappaletta, jonka jälkeen jaetaan ensimmäiset SM pisteet ja jaetaan kuskit kahteen kuuden auton semifinaaliin. Semeistä puolestaan nousee kolme parasta kummastakin lähdöstä finaaliin. Se säännöistä tällä erää. Omassa semissä sain hyvän lähdön ja lähdin seuraamaan koko päivän super nopeasti ajanutta Atro Määttää, joka on muuten melkein mun naapuri. Kaikki näyttikin hyvältä kunnes tokavikalla kierroksella lakuauton eturengas tyhjeni ja vauhti alkoi uhkaavasti hidastua.

#lakuauto vauhdissa Hyvinkäällä. Kuva: Toni Ollikainen

Varmalta näyttänyt finaali paikka vaihtui semin neljänteen sijaan, joten finaali ja taistelu podium paikasta jäi tälläkertaa haaveeksi. Voitte vain uskoa kuinka paljon ketutti. Onneksi alkueristä saadut pisteet takasivat tässä kohtaa kuudennen sijan sarjataulukossa.

tyhjä kumi sai tämän kaksikon ilmeet vakaviksi. Kuvassa tiimipäälikkö ja mun luottomies Riku Seppä. Kuva: Toni Ollikainen

Revanssia lähdettiin hakemaan Honkajoelta, joka on yksi mun lempi radoista. Erittäin vauhdikas rata joka sijaitsee oikeasti keskellä metsää, jossain Honkajoella. Joka kerta kun Rikun kanssa sinne pyyhkästään, niin ihmetellään että kuka on keksinyt rakentaa moottoriradan kyseiseen korpeen. Kaikesta huolimatta siellä on todella paljon katsojia sekä erittäin hyvin järjestetyt kisat.

Tiukkaa taistelua Honkajoella. Kuva: Toni Ollikainen

Onnistuin ekassa alkuerässä ajamaan toisen sija, ainoa mikä mietitytti oli Jere Kalliokosken jäätävä vauhti johon mulla ei ollut aseita vastata. Kilpailu luokassamme on erittäin tiukkaa ja muutaman oman virheen takia sijoitukseni oli jälleen alkuerien jälkeen neljäs. Semifinaaliin lähdin eturivistä, päätin että nyt mennään eikä meinata ja  otinkin semistä voiton ja lunastin itselleni paalupaikan finaaliin. 

Semifinaalissa päivän parasta vauhtia. Kuva: Toni Ollikainen

Tavoite finaalissa oli ehdottomasti voitto. lähdössä jäin toiseksi, onnistuin kuitenkin ohittamaan kilpa-kumppanin ja nousin hetkeksi kärkeen. nahistelussa meni kuitenkin sen verran aikaa, että lisälenkin jälkeen tipahdin toiselle sijalle. Koko lähtö oli täynnä tapahtumia ja valitettavasti lopussa sattui kolari, jossa yksi kuljettaja loukkasi itseään. Onneksi kyse ei kuitenkaan ollut mistään vakavasta. Voittoa ei tällä kertaa onnistuttu ajamaan, mutta finaalin toinen sija sekä päivän korkeimmat SM pisteet lämmittivät kuitenkin mieltä, Hyvinkään pettymyksen jälkeen.

Kauden ensimmäinen podium sijoitus!
Go Go Girls mukana myös Honkajoella.