JustHänging in Kuopio

Päivä kaks. Sunnuntai. Vein taas tytön heti aamusta KConiin. Viihtynee siellä koko päivän, joten minulla on tässä hetki aikaa taas tutustua Kuopion sielunelämään.

Onhan sitä ennenkin tullut Kuopiossa käytyä ja täällä on sellainen rento meininki, kaupunki on iso, yliopistokaupunki. Populaa on, myös näin kesällä. Jos pitäis Kuusaalta johonkin muuttaa niin tää vois olla hyvinkin varteenotettava ympäristö.

Saavuin sitten satamaan. Kello on siinä kymmenen. Täällä alkaa jo tapahtumaan...

En mitenkään ole koskaan ollut muiden jutuista kiinnostunut, seiskan lukeminen kestää sen 20 sekuntia :-D Mutta tässä ympäristössähän tapahtuu vaikka mitä mielenkiintoista...

Asteita 17, ei huano. Itse valitsin ehkä vähän viileän varjossa olevan penkin, mutta tuossa auringossa olevalla parikymppinen nuoriso jo tasoittelee eilisen lauantain jäljiltä. Jutut on mitä on, niihin ei oikein jaksa keskittyä :) mutta muuten toiminta on mielenkiintoista.. Yks jannu ei jaksa pysyä paikallaan, vetäsee kaljatölkin huiviin, kävelee kukkapuskassa jotain etsien ja palaa paikalleen. Uusi Karjala kajahtaa. Ja sama toistuu puolen tunnin päästä uudelleen. Selvästi kaverilla on missio, muttei se mulle aukea. Eikä tarvikkaan, tässä kaikki omalla tavallamme nautitaan aurinkoisesta, lähes pilvettömästä aamusta. Rauhallisesti.

Ohi menee pappa pappatunskalla, suomenlippu tarakassa.

Koirat ovat selvästi päässeet kävelylle.

Koski niminen matkustajapaatti alkaa heräillä. Silläkin varmasti tyrskyjäkin nähneellä neidolla on nivelet jo vähän jäykät, ainakin äänistä päätellen, mutta eiköhän se siitä taas pari reissua tänään heitä.

Jädekioski on auki. Taistelen itseni kanssa, josko menis ihan vaniljan tässä ottamaan, mutta ei vielä... ei... myöhemmin. Nyt saa toi Fantatölkki riittää mun aamutasotukseen. Sokeria hyvän ja maittavan aamiaisen jälkeen. Sekin tuli nautittua hotellin pihalla, auringonpaisteessa. Ihan kivaa viikonlopunviettoa. Eilisestä kätköilyreissusta on vielä pikkasen meikäläisenkin nivelet taisteluvastaisia. Nekin tässä varmasti vielä päivän edetessä notkistuu.

Nuorison jengin niittautuu vanha herrasmies, joka on jo hiukan enemmän elämää nähnyt. Pummii pojilta oluen ja istuu penkille, kertomaan omaa elämäntarinaansa.

11:05 ja Koski-neito lähtee liikenteeseen. Jumalaut' hirvee törähdys! Meinasin pompata pystyyn ja hyökätä penkin alle puolustusasemiin. Huh.. pari töräystä vielä ja pilli tuntuu hyytyvän... no neito on jo vähän vanha, sallittakoon se. Sinne se häipyy horisonttiin, mihin lie matka. Tai sitten tuo ääniefekti kuuluu asiaan ja kertoo, että irrotaan laiturista :-D

Nyt täällä satamassa on jo enemmän porukkaan kuin Kouvolassa ruuhka-aikana. Tulee taas mieleen se, että onhan meillä Kouvolassa vesi ja sen ympäristö. Nyt kun se hiljainen kävelykatu on hienosti päällystetty uudelleen, niin josko keksittäis jotain ihan järkevääkin? Vesi? Puisto? Haloo? No pitkälti kysehän on tietenkin siitä, että mitä päättäjät haluavat ja uskaltavat. Ihan oikeesti se paksu kivi siellä kävelykadulla ei saa sinne yhtään lisää väkeä. Nyt olis aika tunnustaa tappio Veturille ja siirtyä muihin maisemiin. Tehdään siitä keskustasta kerrostalotaajama virastoineen. No lukekaa siitä rivien välistä mitä mä haluaisin tehdä...

Palataan tänne Savoon ja unohdetaan nuo ikävät tosiasiat Kouvolasta :) Pienellä huumorilla, mutta asiaa?

Naapuripenkille istuu vanhempi pariskunta. Isäntäkin ottaa yhden tasoittavan ja emäntä tutustuu maisemiin. Kommentit saattavat mennä hieman kuuroille korville, mutta tärkeintähän on, että joku puhuu ja joku (ehkä) kuuntelee.

Pariskunta lähtee ja tyhjentynyt tasoittava jää penkille. Mutta kas ei mene kuin minuutti ja sille tyhjälle tölkille löytyy uusi omistaja. Arvostan. Toisen roska on toisen aarre. Pääasia, että roskat pääsee kiertoon. Meillä on Suomessa kuitenkin todella hyvä palautusjärjestelmä.

Penkit täyttyvät yksi kerrallaan. Isä ja poika alkavat selvästi keskustella laivoista. MIkäs siinä, paatit kiinnostavat varmasti pientä kulkijaa. Satamaan saapuu sopivasti pienempikin paatti. Pojan katse seuraa tarkasti saapujaa. Isä taitaa antaa veneestä hiukan taustatietoa. Ihanaa seurattavaa. Pitääkin viedä omat tenavat vaikka Porvoossa käymään.

Viereiselle penkille istuva vanhempi pari on selvästi ollut yhdessä pidempään. Klisee, mutta joo; Lopettelevat toistensa lauseita :) Vähän matkanpäässä oleva pari on niin rakastunutta keskenään, nojailevat ja pussailevat. Mikäs siinä, sitähän on ihana harrastaa samalla kun ottaa hiukan aurinkoa rauhallisesti etenevässä ja täyttyvässä rantamaisemassa.

Siellä otetaan pari selfietä järvelle päin, paatti siinä täyttämässä taustaa.

Kello alkaa lähestyä puoltapäivää ja aika on mennyt kuin siivillä. Hiukan yksinäistä istuskella täällä tän pelkän kannettavan kanssa, mutta tällä mennään ;) Tässä kuitenkin tapahtuu ympärillä kokoajan.

Tää on aika passeli paikka, on parkkitilaa, on bisnestä, on penkkejä on nurtsia, jonne mennä levittämään viltti, ottaa reiskaa ja pitää piknikkiä. .En mä sinne kyllä ihan yksinään viittis nyt mennä, mutta...

Jokapuolelta kantautuu mukava jatkuva puheensorina. Tää paikka elää. Nyt täällä on jo kolme pappaa sähköskootteridensa kanssa pitämässä torikokousta, ovat yhden mummonkin saaneet siihen pysäytettyä :-D

Erinomaisesti toimiva Wifi muuten täällä ympäri kaupunkia.

Jos tuo tyttäreni toteuttaa suunnitelmansa ja alkaa opiskella kemiaa, eikä lähde sitä ulkomaille opiskelemaan niin tätä kalakukkokaupunkia suosittelen lämpimästi. Täällä on ymmärtääkseni aika tasokas opinahjo siihen alaan. No se saa vielä pari vuotta hautua ja sitten nähdään pääseekö faija vielä viettämään kesäpäivää Kuopioon vai Oxfordiin tai Cambridgen maisemiiin.

Aktia Wallettin maksukorttia käytetty. Tekstarina tipahtaa tyttären lounasostokset. On tää ja, ei tarvi kysellä, että "Ootko syöny". Siitä saa automaattisen tekstarin :) Yks huoli vanhemmalle vähemmän. Ja rahaa voi lähettää parissa sekunnissa lisää, jos se pääsee loppumaan :)

Itselläkin alkaa olla nälkä, taidan ottaa jäden. Alan olla tässä varjossa istuessa jo vähän kylmettynytkin. Siis ToffeeManteli. Ja aurinkoon syömään. Ohitse valuu konstaapelit harmaalla pakettiautollaan, kauempaa mahdoton sanoa polliisiksi, mutta lähempää näkyy, että kojelauta on täynnä laitetta jos toista. Konstaapeli luo katseen jäätelönsyöjään, maistuis varmaan sullekkin :) Ehkä se vaan tarkisti, että en ole noutokunnossa. Ilmeisesti päällepäin näyttää hyvältä, koska HarmaaMaija lipuu ohitse.

Muutkin laivat heräilevät henkiin ja lähtevät kuljettamaan turistia Kallaveden maisemiin.

Väki penkillä vaihtuu, mutta lähes kaikki tuntuvat hiljentyvän katsomaan järvelle päin. Minulle Porissa kasvaneena vesi ja meri on aina ollut tärkeä elementti ja pitää sanoa, että sen äärellä kyllä rauhoittuu. Jännä juttu sinänsä. oOtain voimakasta siinä on.

Tolla kaverilla on subi pussissa. Eli keksinpä just, mistä mun lounas löytyy.

Ja eiköhän tämä rannalla istuminen jo riitä :-D Lähden hakemaan pari kätköä....