Kohtalokaveri

Hei kaikki, olen Mika ja olen ammattimainen harrastaja.
Ongelmaksi muodostuu lähinnä se, etten edes halua parantua, mutta kuitenkin haluan keskustella aiheesta. Olen liittynyt suureen joukkoon, joka toistuvasti kerääntyy keskustelemaan kuvaamisesta ja pohtimaan uusia juttuja, se vähän helpottaa.

Minuun kuvausinto iski vuonna 1985, jolloin ostin ensimmäisen järjestelmäkamerani Valokuvaamo Pitkäsestä. No, se oli merkiltään Canon ja sillä mennään loppuun saakka. Rinnalla tosin on myös Olympus, Fuji ja yksi perusNikon. Ai niin ja yksi Panasonic m4/3 peilitön järkkäri. Ennen järkkäriä minulla oli Agfamatic 100, sen ajan pokkarikamera. Point and Shoot.

Ei mennyt kauaakaan, kun aloin tajuta mitä kaikkea sillä uudella ihanuudella saisi enemmän aikaan kuin pokkarilla. Kivoja kuvia saa millä vaan, mutta haluan itse päättää tarkemmin mitä ja miten kuvissani on.

Paprikat uimassa

Siitä se sitten lähti – ihan totaalisesti lapasesta, koko homma.

Polku on ollut pitkä, eikä loppua näy.

Pitkospuut

Vielä lyhyt autobiografia ja sitten seuraavissa postauksissa asiaan, eli temppu ja miten se tehdään.

Olen syntynyt 1968 Kuusankosken kauppalassa ja kohtuullisen Porin, Yyterin, pyrähdyksen jälkeen tänne Kymenlaakson maisemiin takaisin palannut, nyt neljän lapsen isä, Kamera73:sen puheenjohtaja, päivisin järjestelmäasiantuntija - nörtti. Niin ja öisin kuvaaja.

Joitain kuviani voi seurata instassa: @hassumika, @auringonlaskukuvaaja ja fb:ssä Mikan kuvii ja kerhomme sivuilla ja nyt myös täällä. Koitan saada kuviini sekä tarinaa, iloa, synkkyyttä että ajatuksiani.

Tervetuloa oppimaan kanssani kuvauksesta – yhtä ja toista… - tai ihan vaan mielenkiinnosta kameraretkelle. Mutta ihan pienenä varoituksena, tämä homma lähtee lapasesta ihan silleen salakavalasti ja huomaamatta. Siinä vaiheessa kannattaa tukeutua vertaistukiryhmään, meitä on tosi monta joille voi jutella ihan luottamuksellisesti valokuvaamisesta.

Hauskinta kuvaaminen on kun sitä ei tee verenmaku suussa.

Lepo