Mitä Sulla on jääkaapissasi?

Siis, mitä sun jääkaapissas oikeesti on??

No joo, onhan mulla tossa toisessa muutama mustavalkofilmi odottamassa valottamista ja sitten sitä Cafferine tai Caffenol-C -kehitystä, miten sen haluaa ilmaista.

Mutta mutta… Erinäisistä syistä en oikein tarvi enää tuota isoa jääkaappia (ja onhan se vähän vanhakin jo), niin piti keksiä sille uusi käyttötarkoitus. Eikun tuumasta toimeen. Vaihe 1: Vaihdetaan kaappien paikkaa. Vaihe 2: Sähköt pois, koska ei noiden kamojen tarvi ihan viidessä asteessa oleskella =D Vaihe 3: Täytä hyllyt.

Eli siellä on nyt mun 7 runkoa ja putket. Lanka- ja radiolaukaisimet. Älkää muuten menkö siihen halpaan, että ostatte sen vihonviimeisen infrapunakaukolaukaisimen… Se maksaa paikallisissa, mm. clasulla jne sen 6-7e. Samalla hinnalla saatte kiinasta kaks lankalaukaisinta. Esim. Canonin kanssa se härpäke toimii vaan 2s ja 10s viiveen kanssa. Menee hermot… Sitten toinen juttu on se, että se ei ikinä toimi silloin kun pitäisi. Osta vaan pari, kolme lankalaukaisinta, niitä pitää olla joka laukussa ja sitten se yksi kohtuullinen radiolaukaisin. Se on hyvä silloin kun itse vaikka pyörittää teräsvillaa ja haluaa saada kameran päälle kaukona. Esim. eBaystä hae hakusanalla ”remote oppilas canon/nikon/jne…”. (Muista rastia ”Free international shipping suotimiin.) Sama vehje löytyy verkkokaupasta, mutta taas samalla hinnalla saa kaksi kiinasta. Ne ovat muuten kaikki täsmälleen samoja vehkeitä, ainoastaan kamerakohtaisesti se johto, jolla se liitetään kaukolaukaisinporttiin vaihtelee – ja muista varmistaa oman kamerasi portin malli. Kantavuus 100m, kovin usein ei tule sen kauemmas kamerasta mentyä. Jos on muuten kysymyksiä kaukoista niin saa kysyä… vaikka tossa alla.

Lisäksi tässä mun jääkaapissa on nyt akut ja niiden laturit, pattereita, johtoja, pari 360-kameraa, GoProt ja niiden vermeet, gps-moduli jne jne… Eli kyllä sinne kamaa mahtuu. Mut tärkeintä mulle oli saada rungot ja putket yhteen paikaan.

Mut siis se jääkaappi on liian pieni, aivan liian pieni… Sai sinne sitten kuitenkin ne tärkeimmät mahtumaan. Jätetään nuo valomaalaus, temppuilu, makrokuvaus, bokehlaatikko jne jne… ihan suosiolla laatikoihin. Niissä niitä on helppo siirrelläkin. Pitää taas aloittaa Mikan Hiekkalaatikon pitäminen, on sitä jopa toivottu.

Siinä aina käy niin, että uusi juttu vie kaiken keskittymisen, kunnes se alkaa toimia. Ei kaikki jutut edes toimi, mutta on mulla vielä jätesäkillinen juttuja hautumassa. Koitetaan tarjota jokaiselle jotakin. Mutta seuraavaksi herätetään temppuihin keskittyvä Mikan Hiekkalaatikko henkiin.

No takaisin aiheeseen…

Nyt mulla on aivan mainio kamerakamojen säilytyskaappi – ja KEITTIÖSSÄ!!! Parasta äijämeininkiä valokuvausharrastuksessa, jos mikä!

Jottei tää homma olis liian helppoa niin pitäis kehitellä tuo kaappi niin, että siellä ilma vaihtuisi. Sähköt muuten poikki, mutta oven avaamalla sais valot päälle, ilman jäähdytystä. On se kaappi jo sen verran vanha, että jos tarvetta vielä tulee niin sitten se vaihdetaan uudempaan ja tuohon korkeampaan versioon, mitä tuo varsinainen jääkaappi/pakastin yhdistelmäkin on. Eli eikun seuraava vaihe suunnitteluun. Pitää varmaan hommata joku luvat omaava tyhjentämään sen kylmäaineet ja sitten kompura pois.

Kevyt tuuletus olis helppo järjestää pienellä tietokonetuulettimella, jossa on kiinni pienen pieni aurinkopaneeli. Ei se paljon virtaa vie ja pyöris aina kun on valot tai ulkoa tulee päivänvaloa. Jääkaapissa on kuitenkin aina se ”juustonhaju”, jos oven lyö kiinni niin kohta kamat tuoksuu juustolle ja sitten on nälkä aina kun ottaa kameran silmille… Ei käy.

Nyt oven välissä on pieni magneettilego, joka estää kokonaan sulkeutumisen ja sitten sisällä on vielä aktiivihiilipaketti syömässä hajuja. Ja ihan pienen pieni pala ”metallin hajuista Wunderpaumia”. Ei mitään jasmiinia mun keittiöön, ei! Juu, siis ihan oikeesti Wunderbaumia saa Pure Steel -tuoksuisena!!! Vähäks siistii. Mutta on se voimakas tuoksu sekin. Aivan liian voimakas tällaiselle hajuyliherkälle. Mut iiihan vähäsen kestää kyllä.

Tulikin sitten tehtyä tommonen vaihtuvagiffi samalla. Niistä voisikin kirjoitella seuraavan jutun, Niitähän on ollut siitä about giffin alkuajoista lähtien, mutta niin ne, samalla tavalla kun jojot, pomppaavat tasaisin väliajoin aina esille. Niiden tekeminen ei ole vaikeaa, mut palataan siihen. Niin ja ne on ihan hauskoja... :)

Ja siitä sitten vaan tuunaamaan kodin keittiön jääkaappia :-D

Muistinko mä muuten jo mainita, että mulla on tää harrastus lähteny vähä niinku lapasesta?