Savua ja pärinää Inkeroisissa

Lauantaipäivä kului kivasti traktoreita pällistellessä Pikkusuon moottoriradalla. Tänä vuonna puuttui jälkikasvu, mutta on heille videoita näyttää ;)

Kuorma-autosarja

Osa videoista tässä: PowerPulling2017

Kohtuullisen tuulinen ilma, onneksi varauduin kalsareilla, mutta olis saanu olla vielä pitkähihainen paita takin alla. Viime vuonna muistaakseni keli oli pykälää parempi. Olen silti kovin tyytyväinen, ettei vettä tullut.

Kello eteni ihan huomaamatta sinne iltapäivään.
Eli kaikkinensa ihan kiva viettää aamu ja iltapäivä hevosvoimien tahkoessa nenän edessä. Ensivuonna taas uudestaan. Kiitos Takavedon pj:lle kutsusta. Pari muutakin kerholaista näin siellä, laittakaahan kuvia Takavedolle :)

Pull!

Tänä vuonna ei tainnut onneksi pannuja hajota, mutta yksi lentävä pakoputki kuitenkin nähtiin :-D
Pääsi tuohon videollekin. Ja muistetaan, että "musta savu tarkoittaa voimaa!".

Full pulleja tuli sen verran kivasti, että sanoisin just sopivasti. Hyvin oli painotettu ja laitteet erottuivat toisistaan.

Kuvathat oli tietenkin pannattava, jotta liike jäi kuvaan, eikä ole vain traktori paikallaan.

Foortti

Asetukset kamerassa: ISO 100, 1/20s, f/16. Vaikka olikin pilvinen päivä, auringon hetkittäin pilkahdellessa niin valoa oli kuitenkin ihan kiitettävästi.

 


Pannaus

Pannauksessa (myös panorointi-sanaa käytetään) kameralla seurataan kohdetta.

Valotusajan pitää olla riittävän lyhyt, jotta kamera ehtii kääntyä hieman kuvan valotuksen aikana. Kameralla tulee seurata kohteesta yhtä ja samaa kohtaa liikkeen suuntaisesti. Auton ovenkahda, kilpa-auton numerolätkä jne...

Tällöin kohde, jota kuvataan pysyy kameran kennoon nähden paikallaan ja tausta vaihtuu. Näin tausta piirtyy viivamaisena ja "sekavana". Tämä efekti luo kuvaan liikkeen tunnun.

Eläinten pannaus on vaikeampaa kuin auton tai traktorin. Autoissa liikkuva osa on pyörivä, kun taas eläimellä jalat vetävät edestakaisin ja seurauksena on jalkojen "häviäminen" taustaan. Tälle nyt ei mahda oikein mitään, joten eläimestä terävyys kannattaa hakea usein päähän ja saada kuvan mielenkiintoisin piste sinne.

Katso hevospannaus toisesta postauksesta: Voihan hirnahdus!