Äijien 20 tunnin pataruoka

Lihaa, paljon lihaa. Aikaa, paljon aikaa.

Pataruuat toimivat aina ja erityisesti näin marraskuun pimeissä, sateisissa ja muutoinkin varsin harmaissa illoissa.

Suomalaista lihaa.

Elikkä otetaan noin kilo hyvää, paikallista karjalanpaistilihaa, kolme teelusikallista suolaa (ok, miun pitää vähentää suolan käyttöä), sopiva määrä rouhittua mustapippuria, pari sipulia, neljä porkkanaa ja vettä edellisten peittämiseksi. Paiskataan kaikki kannelliseen pataan ja laitetaan 80-asteiseen uuniin noin 18 tunniksi.

Tämän jälkeen uuniin laitetaan lisää hönkää ja pidetään ruokaa pari tuntia abouttiarallaa 200-asteessa ilman kantta.

Lihaa lautaselle ja viereen voi keittää esim. perunoita tai herneitä; ihan tilanteen mukaan.

Noin 20 tuntia hautunut paisti.

Ja kyllä, hyvä irlantilainen olut ei pilaa tätä(kään) ruokaa ;-)