Äijien salvia-pinaattispagetti

Meikälläkin on maailman paras äiti, joka jaksaa innostua edelleenkin kovastipaljon kasvimaastaan. Sieltä saatava eräs loistava herkku on salvia. Yleensähän tuota vahvaa yrttiä tulee tuupattua mausteeksi kaikenlaisiin liharuokiin, joskin salvia sopii myös ihan sellaisenaan ruuan raaka-aineeksi.

Salviaa ja pinaattia reipas lautasellinen.


Valkosipuliseen, alle vartissa valmistuvaan salvia-pinaattispagettiin kahdelle tarvitaan:
- täysjyväspagettia kahdelle (ts. n. euron kolikon suuruinen määrä per tyyppi)
- valkosipulia maun mukaan; ainakin 5 kynttä
- pussi tuoretta pinaattia
- ruukullinen salviaa
- 100 grammaa itse raastettua parmesaania
- n. 30 g voita paistamiseen (voi toki laittaa enemmänkin)
- kunnollista suolaa, rouhittua pippuria

Laita spagetti porisemaan riittävään määrään kiehuvaa vettä. Tällä välin raasta parmesaani, viipaloi valkosipulinkynnet ja pese salvian- sekä pinaatinlehdet. Mikäli pinaatissa ruoti on paksu, riipaise se sieltä mäkeen.

Sulata voi kuumalla pannulla, paiskaa voin sekaan valkosipulit, revi lisäksi pannulle pinaatit sekä salvia pieneksi silpuksi. Vaikka ennen paistamista kasa näyttää suurelta, pannu tekee suurelle kasalle melkoisen ihmeen ;-)

Valkosipulin, pinaatin ja salvian paistamisen aikana spagetti on todennäköisesti kypsentynyt, joten siivilöi pääosa vedestä pois ja kaada spagetit pienen keittovesimäärän kanssa vihreiden raaka-aineiden sekaan paistumaan hyvin kuumalle pannulle.

Vartissa valmistuva salvia-pinaattispagetti.


Parin minuutin paistamisen jälkeen sekoita joukkoon parmesaani, mausta suolalla sekä rouhitulla pippurilla ja käy syömään.