Gin & tonic –sorbetti

Kaikkea viinaa ei todellakaan kannata juoda. Osan voin hyvin käyttää myös ruuanlaittoon; erityisesti jälkiruokaan.

Tulipa tuossa rakenneltua mökkiolosuhteissa vähän tuunatumpi GT-sorbetti. Giniä harvemmin tulee pitkäripaisesta haettua, joskin huikean hyvä Kyrö Distilleryn Napue teki tällä kertaa poikkeuksen. Syystä tai toisesta tuon juoman kehittämisessä mestarit ovat onnistuneet.

Kulholliseen (riittää noin 6-8:lle) Napue-sorbettia tarvitaan muutamasta kaupasta
- 4 desiä fever tree -tonic-vettä
- 3 desiä sokeria
- 1 desi Kyrö Distilleryn Napue -giniä
- 2 kananmunan valkuaista
- 2 sitruunasta puristettu menu
- Koristeluun muutama karpalo, limeä sekä tuoretta rosmariinia

Kaupasta tarvittavat raaka-aineet. Kuvan ottamisen jälkeen varastosta löytyi myös fever tree -tonicia.


Ensimmäiseksi paiskataan tonic-vesi sekä sokeri kattilaan. Lämmitetään vettä liedellä vain sen verran, että sokeri sulaa. Tämän jälkeen jäähdytellään keitos (ei kannata kiirehtiä), kaadetaan joukkoon Napue sekä itse puristettu sitruunamehu. Vaahdotetaan vispilällä pakastimeen tai pakastuslokeroon mahtuvassa astiassa kaksi kananmunan valkuaista ja paiskataan jäähdytelty keitos valkuaisten sekaan. Sekoitetaan.

Jos tilanteesi on sama kuin meikällä, eli sitä jäätelökonetta nyt ei ole siinä vieressä, niin… tarvitaan jälleen kärsivällisyyttä. Astia laitetaan pakastimeen/pakastinlokeroon ja sitä sekoitellaan vispilällä noin 20-30 minuutin välein voimakkaasti.

Kun sorbettiliemestä on tullut sorbettia (mulla tämä otti 5 tuntia), se säilyy pakastelokerossa hyvin. Ellei joku ehdi syödä sitä samantien.

Napue-sorbetti on erinomaisen raikas ja persoonallinen jälkiruoka mihin vuodenaikaan tahansa, eikä vaadi keittiöltä valmistamisen jälkeen paljoakaan ponnisteluja - nopeasti vaan pääruuan jälkeen kaapaisee lasiin sorbettia, päälle muutama karpalo, lime-siivu sekä rosmariininoksa.
 

Napue-sorbetti.