Hernekeitto mm. kaikille

Perkele. Töissä meni taas pitkäksi ja olen tapani mukaan luvannut laittaa ruokaa vieraille. Yksi vieraista on intohimoinen kasvissyöjä. Yksi taas ei syö ruokaa ilman lihaa. Yksi laktoositon. Yksi gluteeniton. Yksi näistä tykkää pelkästä vedestä ja yksi taas ei syö mitään ilman kuohuvaa. Aikaa ruuanlaittoon on enintään parikymmentä minuuttia elikkä sellaista normipäivää tyrkkää.

Onneksi meikän jälleen kerran pelastaa hernekeitto, joka sopii täydellisesti ko. vieraille ja ruoka valmistuu vartissa. Kyseessä on siis reippaasti oikaistu ja äijäistetty crème ninon.

Kaupasta messiin abouttiarallaa neljälle:

Hernekeiton tarvikkeet ;-)


Keittoon:
- pari pussia pakasteherneitä
- tuoretta (2 rkl) tai kuivattua (2 tl) timjamia
- noin 5 dl kylmää vettä
- puoli purkkia laktoositonta kuohukermaa
- sopivasti kunnollista suolaa
- mustaa pippuria rouhittuna

Pinnalle, pöydässä laitettavaksi kunkin oman maun mukaan
- puoli purkkia tai purkki vatkattua laktoositonta kuohukermaa
- paketti rapeaksi paistettua ja pieneksi hakattua pekonia
- hyvää proseccoa pullo (josta pieni loraus keittoon, loput huiviin)

Eli keittoainekset kattilaan (pl. kerma) ja kiehumaan siten, että herneet pehmenevät sopivasti. Tällä välin paistetaan rapeaksi pekoni ja paloitellaan se, vatkataan kuohukerma ja katetaan pöytä. Sauvasekoitinta tai blenderiä kehiin, keitto porataan samettiseksi ja lorautetaan vatkaamaton kuohukerma sekaan. Lämmitetään lähes kiehuvaksi. Jos jää löysäksi, Maizenan suurusteella kuntoon. Tarkastetaan maku.

Keitto lautasille ja jokainen voi laittaa päälle haluamansa aineet. Homman kruunaa loraus skumppaa kaadettuna vatkatun kuohukerman päälle. Jos on liikaa rahaa, shamppanja käy myös ;-)

Vartin veivauksen jälkeen lautasella.