Kurpitsakeitto

MeNaisten syyskuun puolenvälin numerossa oli loistava tuunausvihje cashewpähkinöille - inkivääriä kehiin.

Flunssakautena inkivääri tekee muutenkin ruokaan ihmeitä. Varsin reippaan työviikon tässä vaiheessa valtasin keittiön kurpitsan, kookosmaidon ja hieman ylisuuren inkivääripalan kanssa.

Yksinkertainen on kaunista.

Tarvikkeemme inkiväärillä tuunattuun kurpitsakeittoon ovat
n. 700 grammaa kurpitsaa (eli osta tai kasvata noin 2 kg:n kurpitsa)
2 pientä sipulia
4 valkosipulinkynttä
30 grammaa tuoretta inkivääriä
2,5 tl kurkumaa
1 tl kanelia
0,5 tl kuivattua chiliä
suolaa ja sokeria maun mukaan
2 tl jauhettua inkivääriä
hunajaa
kourallinen cashewpähkinää

Halkaise kurpitsa kahtia ja kaavi lusikalla keskikohta mäkeen (siemenet siis). Tee parista puolikkaasta siivuja, joista saat helposti hedelmäveitsellä raapaistua kurpitsan lihan talteen. Paiskaa kattilaan pilkottu kurpitsa, kuorittu ja pilkottu sipuli sekä valkosipuli ja kaada kiehuvaa vettä päälle sen verran, että kamat peittyvät. Laita sekaan myös raastettu tuore inkivääri, kurkuma, kaneli, kuivattu chili sekä pari teelusikkaa kunnollista suolaa. Keitä pehmeäksi.

Tällä välin laita paistinpannulle hieman öljyä ja paahda pähkinät kullanruskeiksi inkiväärin ja hunajan kanssa.

Inkiväärissä paahdetut pähkinät.

Kun kurpitsa on pehmennyt, poraa keitto. Kun systeemi on samettista, kaada sekaan purkillinen kookosmaitoa ja lisää ruokalusikallinen sokeria. Kiehauta ja tarkasta maku.

Inkiväärillä terästetty kurpitsakeitto; tietenkin kookosmaitoon keitettynä.

Ja kyllä, kurpitsakeitto maistuu sen verran reippaasti inkivääriltä, että myös pöydän flunssaisin maistaa ruuan :-)