Lihansyöjän vuohenjuustosalaatti

Tämä ruoka ei todellakaan ole sitä, miksi sitä kuvan perusteella saattaisi luulla. Tai ainakin itse menin täysillä kaheikkoon veikkaillessani täytettyjä herkkusieniä, kun eilen Enonkoskella ystäväni Antti vilautti kuvaa oheisesta mökin hätävararuuasta. Annos valmistuu vartissa sekä maistuu ja tuoksuu erinomaiselta.

Pekonilla vuorattua vuohenjuustoa ja hieman rosmariinia.


Kyseessä on siis grillattu vuohenjuusto, joka on miehekkäästi kääritty – kuinkas ollakaan – paketilliseen pekonia.

Tarvikkeet kesäiseen pikaruokaan ovat:
- paketti HK:n Amerikan Pekonia
- paketti vuohenjuustoa
- tuoretta rosmariinia
- erilaisia salaatteja sekä herneenversoja
- hyvää pähkinä-kuivahedelmäsekoitusta (esim. NöttiFrutti)
- suolaa, rouhittua pippuria, hieman sokeria ja hyvää oliiviöljyä salaatinkastikkeeseen.

Valmistaminenkin on vauhdikasta, elikkä ensin kaasugrilli tulille. Tämän jälkeen vuohenjuustotanko viipaloidaan kuuteen renkaaseen ja ne kääritään tiukasti pekoniin. Tuupataan pekonit kuumaan grilliin, sekaan rosmariininoksa tai pari makua antamaan ja muistetaan käännellä nyyttejä sopivasti grillauksen aikana.

Tällä välin paiskataan lautaselle erilaisia salaatteja ja herneenversoja, ripotellaan päälle pähkinä-kuivahedelmäsekoitusta, suolaa, hieman sokeria, pippuria ja öljyä. Herkulliset pekoni-vuohenjuustonyytit sitten grillistä salaattien päälle, koristellaan rosmariinilla ja syömään.

Alle vartissa syntyvä gluteeniton mättö.

Ok, ei tässä mennyt varttiakaan. Ja kyllä, tämä onnistuu erinomaisesti myös paistinpannulla.