Pelmeniateria vartissa

Miulla ei ole mitään erityistä eineksiä vastaan, paitsi ehkä se, että niiden maku nyt harvemmin yltää livenävalmistetun ruuan tasoon. Tässäkin olen tosin löytänyt muutaman mukavan poikkeuksen helpottamaan arkipäivien kiirettä, ja yksi onkin pelmenit pakastealtaasta.

Hommahan lähti niin, että eräs arvostetuimmista ruokalehdistämme joskus vuosia sitten totesi, että pelmeneiden kastike antaa pääasiassa maun ja on ihan hyväksyttävää koukata pelmenit pakastealtaasta. Toki jos pitää pelmeneistä pelkällä voisulalla, tämä ei ehkä toimi parhaalla mahdollisella tavalla...

Vartissa valmistuva ja varsin maistuva pelmeniateria rakentuu tästä :-)

Elikkä 15 minuutin pelmeniateria kahdelle syntyy seuraavista aineista
- pussi lihapelmenejä pakastealtaasta
- purkki kuohukermaa
- puoli purkkia pehmeää vuohenjuustoa
- paketti ilmakuivattua kinkkua
- raastettua luomusitruunankuorta
- pinnalle ruohosipulia
- kunnollista suolaa sekä rouhittua mustapippuria

Kiehauta 1,5 litraa vettä, laita pari teelusikallista suolaa veteen ja laita pelmenit kiehumaan kattilaan ohjeen mukaan. Tällä välin paista kuumalla pannulla rapeaksi paketillinen ilmakuivattua kinkkua; ilman rasvaa. Pilko rapeaksi paistettu liha pieniksi.

Kun pelmenit ovat kiehuneet, kaada lähes kaikki vesi pois ja paiskaa sekaan purkki kermaa, puoli paketillista pehmeää vuohenjuustoa sekä sopivasti suolaa ja rouhittua pippuria. Kiehauta nopeasti ja laita tarjolle samantien. Päälle sitten ripotellaan rapeaksi paistettu ilmakuivattu kinkku sekä ruohosipuli ja ihan lopuksi päälle tipautellaan raastettua sitruunankuorta sekä rouhittua mustapippuria.

Raastettu sitruunankuori kruunaa pikaruuan.

Ja kyllä, jos pakasteallas pelottaa ja aika on kortilla, niin esimerkiksi Cafe Lisa Lappeenrannan Koulukatu 13:ssa tekee erinomaisen erinomaisia lihapelmenejä, joita voi hakea myös mukaan ;-)