Shawarma l. kebab

Sitä kun haluaa pöytään Lähi-Idän makuja, niin shawarma on varma keino saada vatsansa täyteen. Ruoka on myös persoonallista ja edullista, joten tämä jokaisen itse kasattavissa oleva herkku myös pääsee oikeuksiinsa illanistujaisruokana. Kyse on siis hyvälle, mieluiten itsetehdylle ja ohuelle leivälle veivatusta arabikulttuurin makuja (mm. lihaa, jugurttiin tehtyä kastiketta, tahinia, kasviksia...) sisältävästä herkusta, jonka voi syödä rullalle käärittynä tai sitten ihan sellaisenaan.

Aivan aluksi pääset tekemään naanleipää, tahinia ja raitaa. Ohjeethan olivat jo viime viikon blogissani.

Shawarman aineet ovat varsin yksinkertaiset.

Kebab
- 400 g karitsanjauhelihaa (markettien pakastealtaat pelastavat; nautaakin voi toki käyttää)
- 2 tl suolaa
- 2 tl hyvää jauhettua kuminaa
- 1 tl jauhettua kardemummaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl sinappijauhetta
- 4 pieneksi pilkottua valkosipulinkynttä

Koristeeksi oman maun mukaan esim.
- tuoretta pinaattia
- paprikaa
- punasipulia
- chiliä

Paiskaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita käsillä pehmeäksi tahnaksi. Anna tekeytyä ainakin varttitunti. Tämän jälkeen muotoile massasta kaksi suurta pihviä ja paista hyvässä öljyssä kuumassa pannussa kypsäksi. Kun liha on hieman paistamisen jälkeen vetäytynyt, leikkaa siitä ohuita – tai haluamiasi – siivuja ja käytä suikaleet vielä nopeasti kuumalla pannulla ottamassa vähän väriä ja lämpöä.

Sitten vaan kasataan naanleivän päälle raitaa, tahinia ja kebab-lihaa. Koristellaan taideteos tuoreella pinaatilla, sipulilla sekä paprikalla ja eikun syömään.

Jos tämänmuotoinen shawarma ei miellytä, mätön voi kääriä huoletta myös rullalle :-)