Sienipiirakka krapulaan

Lähes jokaisessa asiassa on jotakin hyvää ja niin on myös krapulassa. Kun on syystä, toisesta tai kolmannesta tullut hankkineeksi amatöörimäisyyttään kanuunan, on siinä se hyvä puoli, että päivä paranee koko ajan.

Krapulaa voi lääkitä monin tavoin ja itse suosittelen kanttarellipiirakkaa tämän ongelman ratkaisemiseksi.

Sienipiirakan aineksista osan pääsee noutamaan kaupasta; osan metsästä :-)

Tarvikkeemme tällä kertaa ovat:
Pohja:
- 150 grammaa voita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ruisjauhoja
- 2,5 tl kunnollista suolaa
- 2-3 rkl kylmää vettä

Paiskaa kulhoon kylmä voi, jauhot ja suola. Nypi kaikessa rauhassa taikina pehmeäksi sekä tasaiseksi ja lisää lopuksi vesi sekaan. Kulho sitten jääkaappiin reiluksi vartiksi. Tällä välin laita uuni lämpiämään 200 asteeseen, voitele reilunkokoinen irtopohjavuoka ja taputtele lopuksi taikina tasaisesti pohjalle sekä reunoille. Töki haarukalla reikiä ja sipaise vuoka uuniin tuollaiseksi 12 minuutiksi.

Täyte:
- 1 litra kantarelleja, itse kerättynä toki parhaimmat
- 1 pkt HK:n Amerikan pekonia
- 100 g lehtikaalia
- pari salottisipulia
- valkosipulia maun mukaan (mulla meni 4 kynttä)
- reilu pala tukevaa juustoa (Vuohen GR Juustoportilta toimii hyvin, olisko 100 g)
- raastettua mozzarellaa pinnalle
- purkki kuohukermaa
- 3 luomukananmunaa
- 2 tl kunnollista suolaa
- sopivasti rouhittua pippuria

Paista pekoni reippaan rapeaksi pannulla runsaassa rasvassa. Pilko se sitten pieniksi kuutioiksi. Putsaa pannu ja paista pilkotuista sienistä neste pois. Heitä sekaan voita ja paiskaa systeemin sekaan pilkottu lehtikaali (ota keskiruoto pois), sipuli sekä valkosipuli. Kun seos näyttää hyvältä laita vielä pekonit sekaan. Sekoita erillisessä kulhossa kananmunat, kuohukerma, raastettu vuohen GR, suola ja pippuri.

Nyt on kaksi vaihtoehtoa. Voit sekoittaa paistoksen ja juustokermaseoksen keskenään tai sitten olla sekoittamatta. Tämä on koulukuntakysymys ja molemmat koulukunnat ovat oikeassa.

Sen toisen koulukunnan kerroksittainen tapa rakentaa piirakka :-)

Kun kaikki kamat on sijoitettu irtopohjavuokaan, paiskaa päälle vielä reippaasti raastettua mozzarellaa. Sitten teos abouttiarallaa 200-asteiseen uuniin 25 minuutiksi; tai voi siinä mennä vähän pidempääkin.

Sienipiirakka.

Ja kyllä, krapulasienipiirakan kanssa maistuu jääkylmä, Suomessa tehty IPA-olut; tietenkin kohtuudella nautittuna ;-)