Le Colonel artesaaniviinasta

Rukiinen viina. Sitruuna. Sokeri. Ja hieman vettä.

Vettä. Sitruunaa. Sokeria. Viinaa.

Tuosta se lähtee, elikkä ehkä yksi helpoimmista ja syksyyn upeasti sopivasta pirteästä jälkiruuasta, elikkä… legendaarinen le colonel.

Tämä todella wanhan ammattiliiton setämiesten kosteisiin päiviin liitetty (ok, annoksen isä oli kyllä työnantajien puolelta) jälkiruoka kahdelle syntyy helposti, elikkä tarvitaan vain…
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 2 dl luomusitruunoista puristettua mehua
- yhden luomusitruunan kuori raastettuna.
- snapsilasillinen hyvää rukiista viinaa elikkä Korpimaan Kyyneltä

Le Colonel on yksinkertaisen kaunis jälkiruoka syksyyn. Ja kevääseen. Sekä kesään ja talveen.

Aluksi laitetaan edellisenä päivänä pullo hyvää viinaa pakkaseen. Kiehautetaan vesi, sokeri sekä raastettu sitruunankuori. Tämän jälkeen puristetaan sekaan sitruunamehu ja jäähdytellään liemi kylmäksi. Tämän jälkeen paiskataan liemi jäätelökoneeseen tai sitten vispilän avulla sekoitellaan pakastimessa sorbetti valmiiksi.

Sorbetti viinalla

Ja se on sitten siinä. Lapioidaan pari palloa sorbettia jälkiruokakulhoon, kaadetaan päälle rukiista viinaa ja sekoitetaan mössöksi. Taivaallisen hyvää.