Olut kolmella huutomerkillä!!!

Voi mitä aarteita löytyykään, kun selailee vanhoja LUM-Sanomia vuosien varrelta.

Lehtiä selaillessa suorastaan tuntee historian havinan – tarinaa ja kuvia löytyy sivukaupalla junioreista, urheilijoista ja hienoista urheilusuorituksista, mutta dokumenttia löytyy myös siitä arvokkaasta työstä, jota seurassa on tehty useiden kymmenien vuosien ajan. Jos totta puhutaan niin vuodesta 1906 lähtien. Moni meistä ei ollut vielä edes pilke isän silmäkulmassa siinä vaiheessa, kun töitä tehtiin jo täysillä seuran menestymisen eteen.

Itse lähdin selailemaan lehtiä lähinnä palauttaen mieliin Prinsessakierroksen monivuotista taivalta. Vuosia on mennyt ja täytyy myöntää, ettei kaikki tapahtumapäivät ole enää kristallinkirkkaana muistissa. Mutta toki on myös asioita, jotka ovat kristallinkirkkaana edelleen. Varsinkin muutama artistimuisto - ei niinkään itse esiintymisestä vaan jostakin ihan muusta.

Vuoden 1995 kierroksen tapahtuma on kuin eiliseltä päivältä, sen verran järkyttävä kokemus se ilmeisesti oli nuorille tapahtumajärjestäjille tai kun oikealla nimityksellä puhutaan, faneille.

Olimme buukanneet Neon 2:n esiintymään kierrokselle. Esiintymispaikkana toimi Rakuunatalli, entinen Karjalan Oluen varastohalli Ainonkadulla, olitko silloin paikalla? Rakuunatalli oli paikka, jota tänä päivänä ei enää rannassa ole.

Silloinen järjestelytoimikunta valitsi artistin Kemiaa ja muiden upeiden biisien pohjalta, mutta rehellisesti täytyy sanoa, että valintaan vaikutti suuresti myös se, että joukossamme taisi olla useampi kuin yksi Neon 2-fani. Koska järjestelytoimikunnan jäsenet olivat tuolloin kaikki naisia, loppusilauksen valinnalle toi varmaan artistien ulkonäkö ja ne pitkät hiukset, jotka hulmusivat jokaisessa julkaisemassamme lehtimainoksessa. Ja siksi järkytys olikin niin suuri…

Mitä olikaan tapahtunut? Voitte vain kuvitella fiiliksiä, kun artistit vihdoin saapuivat keikkapaikalle, eikä niistä hulmuavista hiuksista ollut enää tietoakaan. Hiukset oli pätkäisty ja meikäläisiltä meinasi mennä tai menikin pasmat sekaisin. Onneksi hiukset eivät kuitenkaan vaikuttaneet itse keikkaan ja meno Rakuunatallissa oli hulppea. Olihan lehti-ilmoituksessakin luvattu, että pääsylippu 30 mk naisilta ja 40 mk miehiltä sisältää oluen!!! ja ihan kolmella huutomerkilläJ

Miesenergiaa on luvassa myös tämän vuoden Prinsessakierroksella lauantaina 5.5. Kimpisellä.
Mutta, koska vapaa-aikajaostossa on nykyään myös miehiä - myös naisenergiaa on luvassaJ

Virpi Silonsaari

kirjoittaja on Vapaa-aikajaoston puheenjohtaja