Vapaaehtoistyö Urheiluseuroissa?

Tiedätkö millainen merkitys vapaaehtoistyöllä on urheiluseuroille sekä tapahtumanjärjestäjille?

Paljon on puhuttu, että vapaaehtoistyö / talkootyö alkaisi olla katoavaa kansanperinnettä, osittain se pitää paikkansa, mutta silti koko ajan uusia tekijöitä ilmaantuu joukkoomme. Monet urheiluseurat ja tapahtumanjärjestäjät painivat kuitenkin tämän asian tiimoilta haasteiden parissa.

Fakta joka saattaa usein unohtua on, että ilman vapaaehtoisia, rakkaassa satavuotiaassa isänmaassamme ei olisi todennäköisesti olemassa ainuttakaan urheiluseuraa tai tapahtumaa. Heidän tärkeyttään ei voi liikaa korostaa.

Esimerkiksi tuleviin Kalevan kisoihin 2019 tulemme tarvitsemaan noin viikon aikana likipitäen 600 vapaaehtoista tapahtumamme läpivientiin. Erilaisia työtehtäviä on esimerkiksi ravintolatoiminta, toimitsijat, rakennusväki, liikenteenohjaus sekä järjestyksenvalvonta. Jos näkisit itsesti tälläisissä tehtävissä kesällä 2019, niin otappa rohkeasti yhteyttä meihin.

Avasimme oman rekrymme nettisivuillemme jo nyt, sillä meillä on tässä hyvin aikaa tarvittaessa kouluttaa vapaaehtoisiamme erilaisiin tehtäviin sekä osa tiimistä nähdään jo ensi kesän pääkilpailussa Motonet GP:ssä, joka kilpaillaan elokuun lopulla Kimpisellä. Tämä kesän 2018 pääkilpailu toimii loistavana harjoituksena tuleviin Kalevan Kisoihin.

Rekrykaavakkeemme tehtiin helpoksi, simppeliksi ja sen pystyy täyttämään kätevästi meidän nettisivuilla. Sieltä saat valita mm. minkälaisiin tehtäviin haluaisit ja minä päivinä olisit käytettävissä. Me järjestävänä organisaationa pystymme kouluttamaan teidät haluamiinne tehtäviin ja tästä koulutuksesta on vapaaehtoiselle varmasti hyötyä myös tulevaisuudessa.

Lehtileike vuoden 1997 Kalevan Kisoista. LUM:n omat 250 toimitsijaa työntouhussa.

 

Tällä hetkellä organisaatiossamme on mukana vapaaehtoisia, jotka ovat olleet matkassa mukana jo ainakin vuodesta 1980, osa ollut jopa pidempääkin. Tähän vankkaan kokeneeseen ryhmään tarvitsemme myös uusia, tulevaisuuden tekijöitä.

Tulette kuulemaan täällä meidän #KohtiKalevanKisoja – blogissamme myös tarinan henkilöltä joka on ollut matkassamme mukana vapaaehtoisena pitkään.

#KohtiKalevanKisoja