Yleisurheiluseura tarjoaa monipuolista toimintaa

Yleisurheiluseura tarjoaa monipuolista toimintaa

Lappeenrannan Urheilu-Miesten seuratoiminnassa kevät ja alkukesä on toiminnallista ja kiireistä aikaa monen eri toimijan näkökulmasta. Kesän lähestyminen tietää valmistautumista tulevaan kesään ja sen sisältämien kilpailujen ja tapahtumien ennakkovalmisteluja. Suunnitelmia on tehty koko talvikauden ajan. Kevään ja alkukesän tapahtumia on runsaasti, myös harrasteliikunnan näkökulmasta tarjontaa on.

Kuntoilua ja kulttuuria

Viime vuonna uutena jaostona toimintansa aloittanut vapaa-aikajaosto on tehnyt mittavasti laadukasta työtä mm. herättämällä henkiin legendaarisen naisten kuntotapahtuman, Prinsessakierroksen. Prinsessakierros ja Saimaa puolimaraton samana päivänä Kimpisellä 5.5 oli onnistunut tapahtuma. Liikkeellä oli lähes 700 kävellen tai juosten etenevää kuntoilijaa. Tarjolla on nyt myös monipuolista matalan kynnyksen kuntoliikuntaa, aktiviteetteja kulttuurin puolelta, kuten teatterimatka 9.6 Helsinkiin. Ilmoittaudu mukaan LUM:n sivujen kautta!

Prinsessakierros palasi Lappeenrannan katukuvaan toukokuussa 2018.

Juniorityöllä luodaan kestävää pohjaa ja terveitä elämäntapoja

Toki yleisurheilun erikoisseuran keihään kärkenä pitää olla vahva juniorityö ja sitä kautta uusien urheilijoiden kasvattaminen ja valmentaminen kohti huipputasoa. Se ei kuitenkaan ole ristiriidassa liikunnallisten ja terveiden elämäntapojen tarjoamiseksi laajemmalle joukolle. Liikkumattomuus väestön keskuudessa on yleisesti tunnustettu ongelma tänään. Julkisuudessa on viime aikoina tuotu esille tuorein tutkimustulos, jossa liikkumattomuuden aiheuttamat terveydenhuollon ja työpanosten menetyksestä koituvat menot Suomessa aiheuttavat hintalapun, jonka kokonaissumma on kolme miljardia.

Toimivat seurat voivat jo lasten ja nuorten ohjatun liikunnan kautta vaikuttaa urheilullisen elämäntavan omaksumiseen, josta on suurta hyötyä jokaiselle myöhempää elämää ajatellen riippumatta siitä mille tasolle kilpaurheilussa edetään. Viime kesänä LUM:n lisenssiurheilijoiden määrä oli lähes 700, joista puolet tosin oli alle 7 vuotiaita. Tavoitteena on saada tulevana kesänä kasvua edelleen erityisesti 7-14 vuotiaiden osalta. Yleisurheilun vahvuus on monipuolisuus, jossa nopeus, voima, taito ja kestävyys antavat erinomaista pohjaa mille tahansa lajille.

Yleisurheilussa valtakunnallisesti isojen seurojen asema on vahvistunut päätoimisten palkkaamisen myötä. LUM on vakiinnuttanut paikkansa valtakunnallisesti top 10:n joukossa seuraluokittelussa. Tämä ei kuitenkaan meille riitä, vaan pyrimme korkeammalle. Ensi kesän tavoite on olla kahdeksan parhaan joukossa ja se vaatii enemmän SM-mitaleja ja myös enemmän luokkaurheilijoita. Omiin vuoden 2019 Kalevan kisoihin tavoitteemme on saada vähintään 20 urheilijaa.

Vuoden 2019 Kalevan kisoissa vapaaehtoisena voit kokea aidon kisatunnelman

Kalevan kisat 2019 Kimpisellä on iso haaste meille myös järjestelyjen ja talouden osalta, mutta myös mahdollisuus. Kalevan kisat on kesän 2019 kiinnostavin urheilutapahtuma E-karjalan maakunnassa ja myös koko Suomessa. Silloin elokuun ensimmäisenä viikonloppuna nähdään koko suomalaisen yleisurheilun läpileikkaus, neljän päivän aikana kilpailee yli 700 yleisurheilijaa. Uskon että lummilaisia nähdään mitalikorokkeilla 5-10 kertaa. Vapaaehtoisille kisat on ainutlaatuinen kokemus olla mukana tekemässä isoa urheilutapahtumaa ja kokea tunnelma paikan päällä. Vapaaehtoisten haku on jo käynnistynyt ja monipuolisia tehtäviä löytyy. Mukaan tulemisen kynnys on matala ja tehtäviin opastetaan ensi kesän jälkeen toteutettavilla koulutuksilla. Ilmoittaudu mukaan heti nettisivujen kautta!

Kalevan Kisat on maamme kiinnostavimpia urheilutapahtumia - Elokuussa 2019 Kilpaillaan Kimpisellä.

Halliratkaisulla myös yleisurheilun talviharjoittelun olosuhteet kuntoon

Talviharjoittelun olosuhteisiin on pitkästä aikaa parempaa näkyvissä. Syksyllä päätettävien suurien halliratkaisujen mukana on myös yleisurheilun asema. Toivon mukaan hyvät päätökset saadaan maaliin saakka. Yleisurheilun kipeästi tarvitsema halli mahdollistaisi lajin ympärivuotisen perustoiminnan myös Lappeenrannassa ja Etelä-Karjalassa. Se olisi myös monien muiden lajien oheisharjoittelun kannalta tärkeä unohtamatta koululiikuntaa ja tärkeää terveysliikunnan osuutta. Halli olisi myös vetovoimatekijä koko seutukunnalle. Opiskelun ja urheilun yhdistämisellä Lappeenranta nostaisi profiiliaan kiinnostavana opiskelukaupunkina.

Hyvää ja liikunnallista kesää kaikille!

Mauri Auvinen

puheenjohtaja

Lappeenrannan Urheilu-Miehet ry