Kompensaatiomies - Euroopan kuumin paikka

Edelliskevään matka oli ollut niin onnistunut, että syksyllä piti päästä uudelleen. Tällä kertaa kokoonpanoon kuului kaksi muutakin pariskuntaa ja se tarjosi mahdollisuuksia erilaisiin kombinaatioihin. Välillä kaikki yhdessä, välillä pareittain ja välillä ihan vaan miesten kesken.

Lontoo oli silloin Euroopan kuumin paikka. Niin kuuma, että miltei sattui. Lauantaina syntyi uusi lämpöennätys +30, eikä vastaavaa oltu koettu lokakuisessa Lontoossa koskaan. Eipä arvattu tulleemme aurinkomatkalle, mutta sellaisena se näyttäytyi ja siltä tuntui. Green Parkissa makoiltiin aurinkotuoleilla ilman paitaa ja aurinkoöljyä valettiin nahkaan. Kontrasti puista pudonneiden syksyisten lehtien ja helteen välillä oli valtava.

Tytöt lähtivät poikien mukaan Millwall – Burnley otteluun, että saisivat aidon brittiläisen futiskokemuksen. Sen tosiaan saivat. Pahamaineisen Itälontoon karuus oli jotain aivan muuta kuin trendikäs Länsilontoon Kensington, jossa majoituimme.

New Cross Gaten aseman vierestä löytyi Hobgoblin-pub, enkä niin täydellista valkoisen roskan räkälää ole sen jälkeen nähnyt. Pintti maksoi vain kaksi puntaa ja aurinkoisella sisäpihaterassilla oli mielenkiintoista tehdä psykososiaalisia havaintoja.

Nämä eivät olleet kultalusikoilla syötettyjä hienohelmoja; elämän kova koulu näkyi kasvoista kauas. Rumaahan se oli, mutta samalla myös oudolla tapaa kiehtovaa ja siellä viihtyi useamman tuopin verran.

Katsomossa tunnelma ei ollut parhaimmillaan kotijoukkueen heikoista otteista johtuen. Vieraiden tähti Jay Rodriguez iski pelin ainoan osuman, enkä yllättynyt siirrosta Valioliigan Southamptoniin kauden päätyttyä. Me siirryimme heti pelin jälkeen intialaiseen currytaloon syömään Chicken Tikka Masalaa.

Sunnuntaina vuorossa oli Pohjois-Lontoon derby Tottenham - Arsenal. Olin saanut välittäjältä kolme hintavaa lippua, koska se peli oli pakko nähdä, maksoi mitä maksoi. Ryhmämme naiskolmikko halusi tuhlata omaisuutensa turhuuksiin Harrodsilla, hinnalla millä hyvänsä, joten pääsimme matkaan ihan poikaporukassa. Niin viehättävää kuin naisseura välillä onkin, joskus on vaan järkevää hajaantua sukupuolen perusteella. Kuppi maistui paremmin ja hymyilytti ihan eri tavalla.

Kun nainen menee Lontoossa vaatekauppaan, miehen kannattaa jäädä pihalle pällistelemään maisemia.

Välittäjä oli antanut meille kolme kausikorttia, jotka oikeuttivat sisäänpääsyyn Tottenhamin fanien omaan pubiin. Mieletön tunnelma siellä ennen peliä ja varsinkin se jälkeen, olihan, Spurs voittanut 2-1 Kyle Walkerin komealla kaukolaukauksella.

Joku onneton Arsenalin kannattaja oli eksynyt Tottenhamin katsomonosaan vievälle reitille, eikä selviytynyt virheestään pelkällä huutelulla. Nyrkkiä ja kenkää tuli kunnes suostui riisumaan Arsenal-paitansa ja tunkemaan sen perseeseensä. "Shove it up your ass". Onneksi järkkäreitä saatiin paikalle ja poika eheänä omiensa joukkoon.

Arsene Wenger joutui kuuntelemaan herjauslaulua "Arsene Wenger is sleeping with kids", jolla viitattiin hänen tappiolliseen tapaansa pyrkiä rakentamaan joukkuetta omien nuorten löytöjen varaan. 

Paluupäivä sujui puistoissa ja terasseilla aurinkoa palvoessa turhan nopeasti. Pitkä viikonloppu on Lontoossa valitettavan lyhyt, vaikka koolla ei aina niin merkitystä olekaan. Pääasia, että on ytimekäs ja pysyy pystyssä.