Kompensaatiomies - Historialliset Asuntomessut Korialla

Korian asuntomessuihin liittyy historiallista havinaa. Sijainti Kymijoen varrella sillan kupeessa pitää sisällään  merkittäviä muistoja menneisyydestä. Messuille rakentuu upouutta tulevaisuutta arvokkaan historian kylkeen.

Venäläiset ryhtyivät rakentamaan varuskunta-aluetta jo 1911 suojatakseen Helsinki-Pietari radan siltaa, joka kulki Kymijoen yli. Jo ennen ensimmäistä maailmansotaa savimaalle oli rakennettu useita kymmeniä punatiilisiä rakennuksia, venäläistä sen aikaista arkkitehtuuria kauneimmillaan. Sodan jälkeen alueelle rakennettiin myös muutamia funkkis-tyylisiä jylhiä taloja, upseerirakennus vuodelta 1927 niistä kivisenä helmenään.

Korian silta Kallioniemen lavan rannasta.

Korian silta on kolmijänteinen kombinaatio, jonka ensimmäinen osa rakennettiin jo 1870. Nykyinen ratasilta sai muotonsa 1925 ja maantiesilta 1985. Alkuperäinen silta toimii nykyisin kevyen liikenteen väylänä. Sillan ympäristö tarjoaa erinomaista miljöötä ulkoiluun ja chillailuun. Polkuja pitkin pääsee kävellen Kymijoen vartta molempiin suuntiin ja sillan alla on tilaa.
vaikka pienelle piknikille.

Sillan alla on tilaa.

Pioneeripuistoon nähden sillan toisella puolella sijaitsee kuuluisa Kallioniemen lava, jossa on tanssittu jo vuodesta 1948. Lava sijaitsi aiemmin itärannalla, mutta uitettiin nykyiselle paikalleen länsirannalle 1965. Siellä järjestetään elokuisin KBF, Kymijoki Beer Festival, joka on nostanut suosiotaan vuosi vuodelta.

Pioneeripuistosta löytyy tunnelmallinen PuistoKlubi, joka soveltuu illanviettopaikaksi tai vaikkapa häiden jatkokohteeksi vähän isommillekin ryhmille. Uudistettuun Tolkkilan Kartanoon on varuskunta-alueelta noin 7km matka. Metsäisissä peltomaisemissa voi aistia Suomifilmeistä tuttua maalaisromantiikkaa. Latojakin löytyy moneen lähtöön.

Puistoklubi
Lato.

Asuntomessualueen vieressä virtaavaa Kymijokea pitkin pääsee soutamalla tai vaikkapa suppaamalla tutustumaan idyllisiin jokimaisemiin. Joen merkitys koko Kouvolan alueen kehitykselle on ollut merkittävä ja samalla se on ehkäpä suurin yksittäinen hyvä syy valita asuinpaikakseen juuri Pioneeripuisto. Joki ei ole pelkästään kaunis vaan sopii myös kuntoliikuntaan ja kotiseutumatkailuun. Veneellä vettä pitkin ja patikkapoluilla jalkaisin. Asuntomessuihin kannattaa varata aikaa niin paljon, että ehtii tutustumaan myös sen ainutlaatuiseen ympäristöön.

 

Metsäinen ranta, jonka takana Pioneeripuisto.