Kompensaatiomies - Poliittinen Lakko

Suomi on poliittisten lakkojen luvattu maa, ainoa ne salliva koko Länsi-Euroopassa. Muualla ne ovat laittomia tai osittain rajoitettuja. Sanan- ja ilmaisunvapauden ystävänä pidän kuitenkin hyvänä että tuli nämäkin päivät nähtyä.

Annetaan AY-liikkeen ja sen ideologiaa kannattavien kertoa ja toimia kuten sydämensä sanoo, niin kaikille selviää millaista aatemaailmaa ja arvoja he lopulta edustavat. Piilotettu tai naamioitu pahuus on paljon vaarallisempaa. Antakaa palaa vaan, nimetkää itsenne ja näyttää todelliset kasvonne. Viekää lapsilta leipä suusta ja jättäkää pesään vain tuhkat. Ja tehkää se asiaankuuluvalla ylpeydellä. Häpeämättömästi vaan osoitatte, mitä ideologianne sisältää ja mihin se on valmis tahtonsa läpi saadakseen.

Se, että lakon uhreiksi valitaan lapset ja vanhukset, kertoo karun häikäilemätöntä kieltä AY-liikkeen toimintatavoista. Tavoitteena iskea sinne missä se sattuu, että saataisiin omat itsekkäät tarkoitusperät läpi. Aiheena siis irtisanomissuoja alle 10-henkisissä yrityksissä. Todellisuudessa lakon kohteena ovat 1-2 hengen yritykset, joita valtaosa suomalaista yrityksistä on. Ne eivät enää mielellään tai ainakaan huvikseen palkkaa ihmisiä,  koska eivät pääse niistä eroon sitten kun suhdanteet vaihtuu, eikä palkkaaminen ole enää yrityksen kannalta mielekästä tai järkevää toimintaa.

Suomessa on Pohjoismaiden paras irtisanomissuoja ja ylivoimaisesti korkein työttömyysaste. Siitä voisi joku vetää johtopäätöksiä, elleivät ne sotisi omaa maailmankuvaa vastaan. Määritelkää ehtonne sellaisiksi, ettei kukaan niihin suostu. Nauttikaa sitten kassoistanne ja keskittykää kotona tiedonantajan lukemiseen.

Yrittäjä palkkasi itselleen työntekijän, että voisi jäädä diabeetikkolapsensa kanssa kotiin, koska tarhasta ei saanut lakon vuoksi ruokaa ja sairaus vaatii tarkkuutta syömisten suhteen. Työntekijä jäikin saikulle, uupuneeksi kun itsensä koki, mutta palkka piti maksaa. AY-liikkeelle maksettiin sille kuuluva osuus, että saadaan nostettua AY-pomon palkkaa taas 50%, se kun tekee niin tärkeää inhimillistä työtä. Yhteisellä asialla on ja muiden taskuilla. Ainoastaan kovimmilla pakkasilla sosialisti tunkee kätensä omiin taskuihinsa.

Yrittäjä otti lapsen kioskiinsa mukaan päivän lisäksi yöksi, koska vartijatkin olivat lakossa ja pimeillä kaduilla pyöri kommareita rikkomassa näyteikkunoita pahoja riistäjiä vastustaakseen. Seuraavana aamuna Li Andersson soitti ja haukkui rikkuriksi. Yrittäjä realisoi omaisuutensa ja matkusti seuraavalla lennolla sinne missä aurinko paistaa. Siellä yrittäjyys palkitaan paremmin kuin perseen penkkiin työntäminen. 

AY-liikkeillä oli joskus omat tärkeät tehtävänsä, mutta nyt se on kuoleva dinosaurus sätkyttelemässä viimeisiä kuolinkorinoitaan. Nyt kilpaa käydään siitä, kumpi kuolee Suomesta ensin - AY-liikkeet vai rehellinen yrittäjyys.

Nykyisillä virityksillä yrittäjyys ei ole useinkaan kovin kannattavaa, eikä varsinkaan työntekijän palkkaaminen yritykseensä.
Siinä kun saa vastatakseen myös tämän sairastelut, terveydenhoidot, lomat ja jäsenmaksut siihen liittoon, joka määrää työntekijän jäämään töistä pois. Ja yrittäjä maksaa tästä kaikesta palkakseen vielä veroja. 

Mikäpä olisi sen kauniimpaa kuin kyetä elättämään itsensä omalla yrittäjyydellään, työllistää itsensä? No työllistää itsensä lisäksi velä joku toinenkin ja tarjota sille eväitä elämään myös kunnollisen palkan muodossa. Siihen päästään vain sillä, että jokainen työkuntoinen aikuinen ottaa kantaakseen vastuun itsestään ja tekemisistään. Siihen ei tarvita omia itsekkäitä etujaan ajavaa hirviötä, loputonta kaivoa ja tuhoavaa syöpää, jota ammattiyhdistysliikkeeksikin harhaanjohtavasti kutsutaan.