Amerikassa Balloilemassa ; )

Koripallo-oppia Amerikasta Biddy Basket  -  Atte Turunen

Porukkakuva

Olin maaliskuussa Amerikassa Kansasissa pelaamassa koripalloa Biddy Basketin mukana. Kouvolassa pidettiin ensimmäiset karsinnat, ketkä pääsevät jatkoon leireille Kisakeskukseen. Läpäisin kaikki kolme leiriä, joten minut valittiin Amerikkaan pelaamaan. Leireillä sain paljon henkilökohtaista oppia ja harjoittelimme uusia kuvioita. Valmentajat korostivat, että heittäjät ja syöttäjät tulevat valituiksi EI palloa itsellään pitävät pomputtajat. Leireiltä jatkoon päässeiden tuli täyttää seuraavia valintakriteereitä: 1) pelitaidot 2) harjoitteluaktiivisuus sekä asenne harjoitteluun 3) urheilullisuus 4) toimiminen ryhmässä niin kentällä kuin sen ulkopuolella, lisäksi asiaan vaikutti 5) joukkueen rakenne. Olin jo viime vuonna pikku Biddy pelimatkalla Espanjassa pelaamassa koripalloa, joten tunsin entisestään muitakin kavereita kuin kouvolalaisia.

Pitkien lentojen jälkeen Amerikkaan päästyämme, olivat vuorossa rajatarkastus sekä tullimuodollisuudet. Niitä hieman jännitin, mutta selvisin! Omituisin kysymys oli, ”will you get married here?” Seuraava yllätys oli, kun matkalaukkuni ei saapunutkaan! Lupasivat onneksi toimittaa sen seuraavana päivänä. Väsyneinä menimme hotellille.

Seuraavana päivänä kävimme urheilukaupoissa ja majoituimme perheisiin. Amerikkalaiset perheet olivat erittäin mukavia. Ensimmäinen perhe oli melko varakas.Meitä majoittui sinne kuusi poikaa. Perheellä oli kaksi lasta ja perheen isä kuului paikalliseen Biddy organisaatiooon. Häneltä saimme paljon Biddy aiheisia tavaroita ja tuotteita mieluisiksi muistoiksi. Neljän yön jälkeen muutimme toiseen perheeseen kahdestaan yhden pelikaverini kanssa. Uusi isäntä oli tullut meille tutuksi erotuomarina pelatuista peleistä. Hän oli toiminut myös paikallisen yliopistojoukkueen tuomarina pitkään. Koti oli melko askeettinen ja uskonnollinen. Siellä oli useita ikoneita ja hän teki esim. ruokarukoukset päivittäin. Ilta- ja aamupalat söimme joka päivä mäkkärillä. Siitä seurauksena en edelleenkään ole pyytänyt päästä hampurilaiselle…

Kolmantena päivänä alkoivat pelit. Amerikkalainen pelityyli oli muuten aika samanlaista kuin Suomessakin, mutta heidän pelinsä on todella paljon fyysisempää sekä nopeampaa, joten puolustaminen oli ajoittain vaikeaa. Amerikasta opin ainakin sen, että peleihin tarvitaan nopeutta todella paljon lisää. Ohjelmassa oli myös vapaaheittokisa, jossa sijoituin kolmanneksi. Palkinto oli amerikkalaiseen tyyliin ISO pokaali.

Vaparikisassa pronssia

Kiitos valmentajille upeasta matkasta. ”Härskin halpamatkoilla” aina sattuu ja tapahtuu, mutta hauskaa on takuuvarmasti. Suosittelen osallistumista Biddy Basket karsintoihin todella paljon kaikille ikäluokkaan sopiville koripallopelaajille!

Koristerveisin

Atte Turunen

Lisäinfoa: http://www.biddyfinland.com/info/