Joulutauko

Edessä olisi tämän kauden ainoa pidempi loma, siis kauden keskellä. Aikaisempina vuosina Liigassa pelatessani joululomat ovat olleet aina vain muutama päivä. Ymmärrän sen kyllä varsin hyvin, koska ensimmäinen pelikierros pelataan jo heti tapaninpäivänä. Vielä kun joulupäivänä treenit ovat Liigan sopimuksen mukaisesti kielletty, pelaajien edun mukaisesti, tulee tapaninpäivän pelit syliin.

Monet joukkueet järjestävät pelaajille jäävuoron jotta jäälle pääsee jo joulupäivänäkin vähän hikoilemaan. Kaikille Liiga joukkueille joulupäivän treenit ovat vapaaehtoisia, mutta toki joillekin pelaajille ne ovat enemmän vapaaehtoisia kuin toisille. Itse kyllä tykkäsin aina käydä jäillä koska parin päivän jäältä possaolon jälkeen suoraan pelipäivään hyppääminen on hieman vaikeampaa. Silloin on myös loukkaantumisriski paljon suurempi!

Kaikille Liiga joukkueille joulupäivän treenit ovat vapaaehtoisia, mutta toki joillekin ne ovat enemmän vapaaehtoisia kuin toisille.

Muistan eräänkin vuoden kun joulupäivänä treenit eivät olleet kiellettyjä. Lähdimme joukkueen kanssa joulupäivänä vieraspelireissuun jotta kerkesimme tapaninpäivän peliin! Silloin joukkueemme oli järjestänyt meille hyvän illallisen pihvien kera hotellille. Siitä iso peukku joukkueelle!

Tällä kaudella Mestiksen joulutauko ja peliohjelma on paljon pidempi mihinkä olen tottunut. Ensimmäinen peli pelataan vasta 29.12 jolloin joulun jälkeen kerkeää hyvin hakemaan taas jäätuntuman. Meillä on ensimmäinen treeni vasta 27.12 illalla eli kaksi päivää saa tuntumaa ennen peliä.

Jouluruokaa ei voi mielin määrin syödä ja kaikki tekeminen pitää kuitenkin tähdätä tuleviin peleihin.

Joulutauko ei tarkoita sitä että voi vain syödä ja lomailla. Mielessä on koko ajan tulevat pelit ja kropasta pitää pitää huolta. Jouluruokaa ei voi mielin määrin syödä ja kaikki tekeminen pitää kuitenkin tähdätä tuleviin peleihin. Mutta on myös hyvä pitkän syyskauden jälkeen antaa kropalla hieman lepoa jotta jaksaa pelata myös koko kevään. Oma tekeminen jouluna on venyttelyä ja lihashuoltoa, johonka tänä vuonna on enemmän aikaa kuin aikaisemmin. Lisäksi saan antaa rauhallisemman joulunajan koko perheelleni. Tänä jouluna ei tarvitse pakata heti joulupäivän aamuna autoa ja lähteä matkalle vaan voimme nauttia joulusta vielä hieman pidempään.

Tasan 3 vuotta sitten 22. joulukuuta olin lonkkaleikkauksessa.

Urani aikana on ollut vain yksi pidempi joululoma. Tasan 3 vuotta sitten 22. joulukuuta olin lonkkaleikkauksessa. Silloin oli jouluna aikaa ottaa rennosti kun ei saanut tehdä yhtään mitään muuta kuin lyhyitä kävelyjä keppien kanssa.

Tampereen joulutori

Lähdimme perheen kanssa joulun viettoon kun viikon työt oltiin saatu tehtyä keskiviikkona. Ensimmäinen pysähdys oli Tampereelle. Kävimme Tampereella ostamassa hieman joululahjoja ja samalla tuli piipahdettua Tampereen joulutorilla. Ostin myös itselleni joululahjaksi M-Roomin jäsenyyden vuodeksi eteenpäin. M-Room pitää siis huolen että hiukset on siistinä! Nyt vietämme joulua Pyhärannassa. Lisää joulutunnelmista joulun jälkeen.

Hyvää ja rauhallista joulua kaikille lukijoille!

- Jere