Kohti vuotta 2018 - alkukausi tienpäällä!

Joulu takana ja uusi vuosi edessä. Kinkut on sulatettu ja välipäivän pelit pelattu. Tämä hetki kaudesta tuntuu ehkä rikkonaisimmalta jaksolta. Takana on joulun lomat, muutama treeni- ja pelipäivä jonka jälkeen on taas pieni tauko. Tosin vuodenvaihteen tauko on vain 2 päivää. Tiistaina taas jatkuu treenit ja jo keskiviikkona pelataan. Mutta kokonaisuutena tuntuu että tässä on vain loma- ja pelipäiviä. Kolmeen viikkoon tulee vain 4 pelipäivää.

Kuvaaja @MikaTiira

Tammikuusta alkaa kauden viimeinen puolisko ja rutistus kohti huipennusta.

Nämä välipäivät ovat olleet joka vuosi tavallaan kauden jakaja. Takana on pitkä pätkä alkukautta jolloin on ensiksi koneita käynnistelty ja sitten pelattu läpi synkän marras-/ joulukuun. Tammikuusta alkaa kauden viimeinen puolisko ja rutistus kohti huipennusta. Jokainen joukkue parantaa pelejään ja rupeaa hakemaan asetelmia kohti kauden loppua. Päivät alkavat pidentyä ja valoa tulee lisää!

Esimerkiksi niinä vuosina kun pelasin SaiPassa (2009-2012) taisi yhden kauden aikana olla yhteensä saman verran hotelliöitä.

Alkukaudesta sen verran voisi sanoa että ei vain tuntunut siltä, vaan meillä oli enemmän vieraspelejä kuin kotipelejä. On tuntunut että ollaan istuttu bussissa paljon enemmän kuin mitä on edellisvuosina liigassa tullut oltua. Tietenkin osansa tekee vierasmatka Rovaniemelle. Samalla reissulla meillä oli myös peli Kokkolassa. Hotelliöitä on kertynyt tähän mennessä jo 8. Esimerkiksi niinä vuosina kun pelasin SaiPassa (2009-2012) taisi yhden kauden aikana olla yhteensä saman verran hotelliöitä.

Hyvää alkavaa vuotta 2018 kaikille!

- Jere