Sport & Business Seminar

Perjantaina minulla oli kunnia päästä osallistumaan Sport & Business Seminaariin Tampere Areenalla. Päivän kestänyt tapahtuma oli erittäin mielenkintoinen. Tapahtumassa puhujina olivat Peter Vesterbacka ja Sasu Hovi, Mikko Sjögren, Ari Vallin ja Aki Riihilahti.

Sasu Hovi ja Peter Vesterbacka Iiro Harjulan tentissä

Sasu Hovi & Peter Vesterbacka:

Hovi aloitti puhujista. Hän kertoi tarinan omasta urastaan ja siitä kuinka hän on päätynyt Toijalasta aina Kiinaan asti. Slovakian peliajoilta hän sai idean Jer53y  urheiluvaatteiden sekä pelipaitojen tuomisesta Suomeen. Laatu kun on erinomaista ja hinta Suomen tasoa halvempaa. Kiinaan kasvaville markkinoille Sasulla oli erinomainen tuote. Hänen ProSportJob tietopankissa on iso määrä pelaajia ja valmentajia josta on erittäin paljon hyötyä myös kasvavaan Kiinan kysyntään. Tähän kannattaa tutustua myös kaikki suomalaiset pelaajat ja valmentajat!

Vesterbacka oli puhumassa yhteistyöstä Sasun kanssa. Heillä on yhteinen tavoite saada autettua viemään suomalaista kiekko-osaamista ja koulutusta Kiinan kasvaville markkinoille. Yhden mielenkiintoisen tarinan Vesterbacka kertoi Kiinasta. Kuinka hän oli käymässä siellä tuttavansa luona ja tämän perheen vaimo oli huolissaan siitä, että heidän 12-vuotias lapsi harrasti koripalloa. Asia mistä Suomessa olisimme vain tyytyväisiä, että lapsi pysyy pois kadulta tekemästä pahojaan. Kiinassa taas koulunkäynti on kaikki kaikessa. Vanhemmat muuttavat sen mukaan että lapset pääsevät hyviin kouluihin opiskelemaan ja arki järjestetään koulun mukaan. Kiinalaislapset käyttävät keskimäärin 4 tuntia joka päivä läksyjen tekemiseen. Siis 4 tuntia koulupäivän päälle joka päivä, myös viikonloppuisin.

Mikko Sjögren, Varapuu

Mikko Sjögren, Varapuu:

Sjögrenin tarina oli erittäin mielenkiintoinen. Vaikkakin hän joutui seminaarin mustalle tunnille puhumaan, eli heti lounaan jälkeen kun kaikilla oli mahat täynnä. Kuulemma vain Sarasvuon jälkeen puhuminen on vaikeampi paikka pitää ihmisten mielenkiintoa yllä! Sjögren onnistui kuitenkin hyvin naurattamalla yleisöä tarinoillaan, kuinka Tamperelaisesta autoinsinööristä tuli omavarainen yrittäjä!

Mikon vinkki olikin,  kun 30 vuotiaana aloitat säästämään 300 euroa kuussa olet tienannut korkoa korolle periaatteella 60 vuotiaana MILJOONA EUROA! Kuka voisi sanoa ei kiitos miljoonalle?

Ari Vallin innostui puhumaan ja Iiro Harjula odottaa omaa vuoroaan

Ari Vallin, Vanhamestari:

Vallin kertoi hauskan tarinan omasta urastaan verraten asioita yritysmaailmaan. Pääasiana oli varmasti kaikille se kuinka kannattaa olla rohkeasti oma itsensä ja sitähän Arska on aina ollut! Aivan kuten hänen ensimmäinen viestinsä oli koko konsernille nykyisessä työssään (Innolink), ollaan toistemme edessä alasti!

Aki Riihilahti hauskuutti niin Iiro Harjulaa kuin yleisöäkin

Aki Riihilahti:

Riihilahti kertoi miten hän toteutti lapsuuden haaveensa. Kuinka hänellä oli kaksi asiaa mitä halusi, pelata jalkapalloa ja kirjoittaa. No mitä hän sitten saavutti? Jalkapallossa hän pääsi Valioliigaan asti, vaikkakin omasta mielestään ei osannut edes pelata ja hänestä oli viikoittain juttuja The Timesissa, vaikka ei osannut edes kirjoittaa! Tämä on ainakin minun mielestäni erittäin hieno saavutus!

Pohdinnassa oli myös hienosti mm. seuraavat asiat:

-Mikä on urheilumarkkinoinnissa tärkeää ja pitääkö näkyvyyttä myydä, onko se urheilun tulevaisuus vai jokin ihan muu asia?

-Mistä katsotaan mallia sekä uusia ideoita, kannattaako se tehdä omasta lajista jossa on jo kaikki asiat toteutettu, vai pitäisikö ideoita hakea aivan muusta maailmasta?

Yhteenveto:

Tapahtuma oli kokonaisuutena erittäin mielenkiintoinen katsaus urheilu- ja bisnesmaailmaan. Yleisö oli myös huomioitu hyvin ja mm. puhujille pystyi esittämään kysymyksiä twitterin välityksellä, josta Iiro Harjula poimi kirsikat kakunpäältä ja esitti ne puhujille. Mielenkiinnolla odotan jo uutisia ensi vuoden Sport & Business Seminar - tapahtumasta!