Islanti jyrää - Onko matematiikka rikki?

Todennäköisyyslaskennan lakeja koetellaan jälleen yhden kansakunnan toimesta. Eilen se tuli taas esiin käsinkosketeltavan suurena! Ihme tapahtui jälleen maassa, missä vedetään valtavan suurella ylpeydellä samaa yhteistä köyttä. Islannissa kokonainen kansakunta puhaltaa yhteen hiileen ja niin voidaan sanoa myöskin siksi, että henkirikosten määrä on lähellä nollaa. NOLLAA! No, hieman eksyttiin taas aiheesta, mutta jokainen voi varmasti järkeillä, että tuollaiset lähtökohdat antavat varmasti paljon voimavaroja joukkueurheilussa, kun jokaisesta sentistä ja sekunnin kymmenyksestä taistellaan yhdessä. Kaveri vieressä auttaa, eikä kampita oman edun saavuttamiseksi.

Islannin taistelevan jalkapallon ruumiillistuma on viikinkimäinen kapteeni Aron Gunnarsson! KUVA: EPA/TIBOR ILLYES

Mediat ympäri maailmaa saavat lisää kirjoitettavaa tästä ihmeestä, koska jalkapalloa pelataan kaikkialla. Joukkueen taistelun ruumiillistuma, kapteeni Aron Gunnarson kipparoi joukkonsa toisen kerran kahden vuoden sisällä jättiyllätykseen. Jo aiemmin Jalkapallon euroopanmestaruuskisoissa 2016 lajin emämaa Englanti ”löysi kengittäjänsä” neljännesvälierissä, kun Islanti marssi puolivälieriin. Englannin väkiluku on 160 kertaa suurempi kuin Islannin. Eilen lokakuisena iltana vuonna 2017 tämä 338 000 henkinen kansa eteni sensaatiomaisesti lohkovoittajana suoraan jatkopaikkaan vuoden 2018 Jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuihin. Käsittämätöntä! Väkilukuun suhteutettuna tuota saavutusta voidaan pitää lähes mestaruutena!

Islantilaisessa jalkapallossa yhteishenki on erittäin korkealla! KUVA: AOP/KARL PETERSSON

Tekstin voi tällä kerralla jättää lyhyeksi, koska sanoja ei tarvita! Eilen on varmaankin taas "tavattu torilla", kuten viime vuoden EM-jytkyn jälkeen. Yhteishengen voimaa on katsottu YouTubesta jo lähes 1,5 miljoonaa kertaa. Videolinkki katsottavissa täällä