Miami Vice - Don Johnsonin jalanjäljillä!

Kävin hiljattain lomamatkalla Miamissa. En voi kieltää että samalla hetkellä kun varasin lentoliput, mieleen tuli yksi asia: ”Mitä jos kävisi sellainen yhteensattuma, että rannalla tulisi vastaan legendaarinen Don Johnson!?” Supersuosittua Miami Vice -sarjaa kuvattiin 1980-luvulla juuri noissa maisemissa.

Don Johnson ja Philip Michael Thomas näyttelivät pääosissa supersuositussa Miami Vice -sarjassa! KUVA: AOP

Olin ehkä sarjan esittämisen aikaan vielä hieman liian nuori seuraamaan juonenkäänteitä, mutta toimintaa täynnä olevaa sarjaa tuli kuitenkin seurattua. Tuolloin televisiossa ei näkynyt kuin 3 kanavaa, joten "primetimena" sarjaa katsoi Suomessakin valtava määrä ihmisiä. Jo pelkästään alkutunnari sai ihmiset pureutumaan sohviinsa ja äänenvoimakkuutta piti laittaa kovemmalle. Niin kova imu siinä oli!

Kuten tiedetään Don Johnson esitti peitetehtävissä olevaa etsivää James ”Sonny” Crockettia, jolla oli parinaan Ricardo ”Rico” Tubbs, jota näytteli Philip Michael Thomas. Suureksi osaksi huumepoliisin työtä tekevä parivaljakko ajeli valkoisella Ferrari Testarossalla Miamin katuja rikollisten perässä. Tarina kertoo, että valtavassa suosiossa ollut Don Johnson pysyi roolissaan myös vapaa aikana ja saapui monesti kuvauspaikallekin mm. speedboatilla. Hän oli parhaimmillaan yksi maailman tunnetuimmista julkisuuden henkilöistä. Yksityisyydestä oli varmasti turha haaveilla, meni minne tahansa.

Don Johnson sinkosi Miami Vice -sarjan myötä supertähdeksi! KUVA: EPA/PAUL BUCK

Johnson kävi myös Suomessa vuonna 1990. Sen ajan valokuvat ovat hieman huvittaviakin, kun kirjaimellisesti pyörtyneitä naisfaneja lojuu lattiat täynnä. Miami Vicella kokonaisuudessaan oli suuri vaikutus ihmisiin. Alussa vaikutusta ei varmasti edes ymmärretty. Suosion kasvaessa muotiasioihin valjastettiin apuihin ammattilaisiakin, kuten Gianni Versace. Sarja teki pukeutumisen suhteen oikeutuksen T-paidan käytölle pikkutakin alla sekä mm. räjäytti RayBan Wayfarer aurinkolasien myynnin totaalisesti. Joidenkin tietojen mukaan Don Johnsonin käyttämiä aurinkolaseja myytiin vuodessa yli 700 000 kappaletta.

Michael Mannin tuottamaa sarjaa tehtiin 5. Tuotantokauden ajalla yhteensä 111 jaksoa. Kävimme matkan aikana ihan pelipaikoilla South Beachillä, Miami Beachillä ja Ocean Drivella. Art Deco -tyyliset rakennukset, ympärivuorokautinen lämmin ilma sekä kaikkialla näkyvät Ferrarit ja Rolls Roycet laittoivat kieltämättä hymyillyttämään. Aikamoinen paratiisi! Hienossa ympäristössä oli kyllä sarjaa kuvattu, ei voi muuta sanoa.

Ocean Drive kulkee aivan Miami Beachin tuntumassa! KUVA: MARKKU OLKKONEN

Jos haluat lopuksi käydä kuuntelemassa Miami Vice Theme -tunnarin vielä kerran, niin se löytyy täältä!