Shoey

Tämä aihe kuuluu varmasti myös sarjaan Men’s World. Shoey! Red Bull Formula 1 -tallin Daniel Ricciardo oli juhlatuulella, kun hän kapusi palkintopallille Saksan GP:n yhteydessä heinäkuussa 2016. Kilpailu oli Ricciardolle 100.s kuninkuusluokassa ja hänen valinta tätä juhliakseen oli Shoey! Teko nosti australialaisen ihmisten huulille ja Saksan jälkeen kenkää on käytetty samaan tarkoitukseen myös Malesiassa sekä Yhdysvalloissa.

Daniel Ricciardo näyttää mallia, miten Shoey tehdään! KUVA: EPA/FAZRY ISMAIL

Shoey on varsinkin australialaisten keskuudessa suosioon noussut temppu juoda kengästä. Niinpä Ricciardo kaatoikin palkintosamppanjaa kenkään ja teki shoeyn miljoonien ihmisten katsellessa lähetystä ympäri maailmaa. Ricciardo kertoo Shoeyn olevan kaveriporukassaan ja laajemmassa mittakaavassa kaikkien Australialaisten tapa juhlia yhdessä. Juhlat eivät olleet ensimmäiset, vaan australialaisista julkisuuden henkilöistä mm. MotoGP kuski Jack Miller olivat jo aiemmin pitäneet perinnettä yllä.

Näyttelijä Gerard Butler pääsi kokeilemaan, miltä Shoey maistuu! KUVA: EPA/LARRY W. SMITH

Ricciardo on menestykkäästi kokeilluttanut perinnettä jo muillakin. Entinen F1-kuljettaja Mark Webber sekä näyttelijä Gerard ”300” Butler ovat olleet haastattelemassa voittajakolmikkoa kilpailun jälkeen, minkä yhteydessä Ricciardo on kohteliaasti tarjonnut heillekin kuohujuomaa. Molemmat lähtivät juhlintaan mukaan varmasti myös siksi, että tilannetta palkintojenjaossa seurattiin ympäri maailmaa suorassa lähetyksessä. Ricciardon mukaan kylmä ja raikas juoma syrjäyttää kengän mahdolliset pahat maut. Voidaan myös olla varmoja, että kenkävalmistaja Puma on ollut tempauksesta iloissaan saamansa lisähuomion takia.

Saamme mielenkiinnolla seurata, näemmekö Shoeyn Formula 1:ssä myös kaudella 2017!