Ihana kamala kesä

Pitkästä aikaa sain otettua itseäni niskasta kiinni ja ehdin kirjoitella tännekin tekstin pätkää :)

Kesä - hääkuvaajan unelma aikaa ja vaikka noita juhlia ikuistinkin vain neljät tämän kesän aikana veivät ne tehokkaasti ylimääräisen ajan heinäkuulta eli nyt kun syksyiset kelit ei houkuttele kameran ulkoilutkseen ulkosalle on hyvä hetki laittaa ajatuksia tänne puolelle. Kesä toi uuden kaupungin ja suhteiden, myötä paljon mielenkiintoisia juttuja mitä laittelen varmasti tänne bloginkin puolelle tässä pikkuhiljaa. 
Tiedossa ainakin lisää häitä, ruokakuvaukseen syventymistä ja fitness puolen kuvausten määrän lisääntyminen syksyn kisojen myötä :)

Vaikka kesä onkin ollut kiireistä töiden ja kuvausten täyttämää aikaa, olen kyllä nauttinut, joka hetkestä ihan täysin siemauksin ja takana onkin sellainen huippukesä (ei säiden puoleen kylläkään), että kyllä näillä eväillä jaksaa painaa kohti pimenevää syksyä.

 

Hullua, mutta niin hauskaa

Ehkä tähän on hyvä hieman avata paljon puhuttavaa kuvaajan arkea häiden osalta- mie kun en vieläkään oo oppinut tuosta tekniikkapuolesta puhumaan, niin pysyn tässä kuvauksen muissa osaalueissa tässäkin kohtaa.

Usein morsiusparin kanssa istutaan kahville päivänä x ennen häitä ja käydään läpi erinäinen lista toiveita sekä aikatauluja.
The päivä menee yleensä, aamusta iltaan matkustaessa ja itse kuvaamisessa, seuraavana päivänä iskee kuvakrapula ja käynkin kuvista läpi vain muutaman parhaan tärpin, joista saadaan vastanaineille muistoja ensi hätään. Seuraavan viikon aikana, sitten alkaa purku, jotta saadaan paketti kasaan.
Näin miehekkäänä miehenä tänä kesänä, kun kuvasin enemmän näitä juhlia niin kävin läpi jo asukriisinkin ynnä muuta tarpeelliset - ei sinne kai collareissa saanu mennä :D

Lopussa kiitos seisoo!

Mutta kyllä tämä on aivan mahtavaa hommaa ihmisen tehdä - saa olla mukana ikuistamassa toisten tärkeää päivää, tapaa paljon hyväntuulisia ihmisiä ja parasta se reaktio, kun on saatu aikaa se The kuva. Parhaillaan palautteen mukaan on tapahtunut onnistuminen, kun pari on kuvia katsellessaan itkenyt,nauranut,räkättänyt ja hymyillyt :)
Monesti päivän aika tullaan kyselemään, etteikö tuo ole hieman rankkaa aamusta iltaan pomppia kamerat olalla kiertelemässä ihmisten keskellä juhlahumussa - totean, että onhan se, mutta kaiken sen arvoista eikä tämä silleen tunnu työltä - kuitenkin saa syödä istualtaan, seurustella monesti ihan rauhassakin ihmisten kanssa ja, kun kaikilla on hyvä fiilis ympärillä tarttuu se väistämättä kuvaajaankin. Päivän aikana jo itselleen tarttuu ne lempikuvat kortille, mikä lisää intoa ja odotusta päästä käymään kuvia läpi. 

Kaiken kaikkiaan toteaisin tämän olevan aivan huikean hienoa työtä ja oonkin aivan innoissani, kun nyt jo ensi vuodellekin on monet suuret päivät varattuna ikuistamistaan odottamaan :)

 

Lauantain ja talven häitä odotellen toivotan teille tässä kohtaa mahtavaa syksyn jatkoa ja palaan taas eetteriin piakkoin uusien juttujen kera ;)

 

-Teemu