Pasta lauantai

Harvinaista herkkua vietellä vapaata lauantaita lasten kanssa ja uuden keittiön inspiroimana ajattelin pitkästä aikaa tehdä muksujen kanssa pastaa. Koska jaettu ilo on kuulemani mukaan suurempi ilo niin jaan, nyt teillekin pasta ohjeen muutamien kuvien kera :)

RESEPTI

4dl  Durum vehnäjauhoja
1tl   Suolaa
3     Kananmunaa
1rkl Öljyä

Laita jauhot ja suola isoon kulhoon (toki voi tehdä kuten minä vanhojen oppien mukaan laitan jauhot keoksi pöydälle ja teen siihen poteron johon lisätään muut aineet)

Lisää kananmunat kuoppaan ja lisää öljy sekaan - sekoita haarukalla niin, että keltuaisten rakenne rikkoontuu

Sekoita jauhot taikinaan, aloita keskeltä ja lisää pikkuhiljaa laidoilta lisää jauhoja. 

Jatka vaivaamista molemmin käsin kunnes noin 10 minuuttia kunnes taikina on kimmoisaa. Jos taikina tuntuu tahmealta voi lisätä jauhoja. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä huoneenlämmössä noin puoli tuntia.

Jaa pastataikina 4 osaan. Litistä kukin osa noin 5 cm:n levyiseksi suorakaiteen muotoiseksi palaksi. Pidä vuoroaan odottavat palat kelmussa. Jauhota pastakoneen telat, jotta taikina ei tartu kiinni.

Aja taikina ensin leveimmän aukon läpi. Taita taikina kolmin kerroin ja aja vielä 2 kertaa leveimmän aukon läpi. Jatka pastataikinan mankelointia siten, että pienennät joka kerralla aukkoa pykälä kerrallaan, kunnes taikina on noin 1 1/2 mm:n paksuista. Voit myös kaulia levyn, jos et omista pastakonetta. Muotoile levyt haluamaasi muotoon pastakoneen avulla tai käsin leikkaamalla. Anna pastojen kuivua esimerkiksi leivinpaperin päällä tai jauhotetulla pöydällä noin 20 minuuttia ennen keittämistä. Keitä tuorepastaa paksuudesta riippuen 1-4 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.

SEURALAISEKSI NOPEA BOLOGNAISE KASTIKE

Tottahan pastan kanssa on hyvä kastikettakin olla :D

Tänään tehtiin nopea kastike, joka valmistui kätevästi pastan levätessä vieressä. Heitä pannulle seuraavaa

400g   naudan jauhelija
1         keskikokoinen porkkana
1         sipuli
1/2      paprika
1         valkosipulin kynsi
20g     tuoretta basilikaa ja/tai muita yrttejä (voi käyttää, myös kuivattuja)
1prk    tomaattimurkaa
2rkl     maissitärkkelys

Laita kuumalle pannulle jauheliha sekä kasvikset ja paista kypsäksi.
Lisää yrtit, tomaattimurska sekä vettä.
Kastikkeen lämmettyä lisää maizena ja jätä hautumaan, tarvittaessa lisää vettä jos kastike vaikuttaa liian paksulta.

Sitten ei muuta, kuin pasta ja kastike lautaselle ja nautiskelemaan ;)

 

Aurinkoista viikonloppua kaikille!
-Teemu