Miksi taas yksi blogi lisää?

Miksi teemme asioita? Mikä saa meidät “tikittämään” tämmöisellä kevyellä pohdinnalla ajattelin jatkaa blogin kirjoittamista. Kyllä nimenonmaan jatkaa, tässä on ollut pieni tauko välissä, kirjoitin blogia vuodesta 2005 vuoteen 2010 ei, en laita tänne linkkiä mistä se löytyy, sen verran on kömpelöä nuoren Jannen teksti.

Kun minua pyydettiin bloggaajaksi pontti.fi:lle ensireaktioni oli: kyllä, kuulostaa kiinnostavalta, lähden mukaan. Sen jälkeen aloin miettiä asiaa tarkemmin ja pohtia miksi alkaisin taas kirjoittaa blogia?

Vietän paljon aikaa autossa keikoille ajaessani, siinä ehtii pyöritellä kaikenlaisia ajatuksia päässään. Tämä blogi on minulle siis kanava päästää näitä ajatuksia ihmisten ilmoille. Tulen siis kirjoittamaan varmaan aika paljon tästä esiintyjän ja yrittäjän arjesta.

Pidän asioiden pohtimisesta ja kirjoittamisesta, vaikka minulla oli peruskoulussa suuria vaikeuksia äidinkielen kanssa. En oikein oppinut pilkkusääntöjä tai yhdyssanoja. Ei se ollut siitä kiinni, ettenkö olisi pystynyt oppimaan, asia ei vaan silloin kiinnostanut minua.

Olen siis joutunut opettelemaan ymmärrettävän tekstin tuottamista aikuisiällä, sitten siihen on myöhemmin lisätty kerroksia ja pyritty muun muassa vaikuttamaan (myymään) sillä tekstillä. Enpä silloin peruskoulussa arvannut, että tulisin tarvitsemaan kirjoittamista työssäni näinkin paljon.

Yrittäjänä saan jatkuvasti opetella uusia asioita ja kehittää itseäni, tai oikeastaan on pakko mutta koen sen mielummin positiivisen kautta. Tästä alati jatkuvasta projektista onkin tullut varsin mieluisa ja motivoiva tapa katsella elämää, joten tulen kirjottamaan uuden oppimisesta ja itsensä kehittämisestä väsymiseen asti.

Eli pähkinänkuoressa motiivini tämän blogin pitämiseen ovat varsin itsekkäitä: tarve päästää pohdintojani ihmisten ilmoille ja kehittyä kirjoittajana. Ihan hyvät motiivit miun mielestä. Jos joku vielä jaksaa lukea näitä miun tekstejä saaden niistä joko viihdettä tai hyötyä, niin se on pelkkä mieluisa bonus.