Omakotitalon laajennus - Isoveljen valmis huone

Onnellisen Isoveljen uusi huone laajennuksessa:

Isoveljen huone on laajennuksen kahdesta makuuhuoneesta pienempi. Huone on silti varsin tilavan oloinen ja huomattava parannus edelliseen. Korotettu katto ja iso ikkuna tekevät tähänkin tilaan paljon. 

Tapetti on Boråstapeterin mallistosta ja kuvassa näkyvä mustaksi maalattu seinä on liitutaulumaalilla maalattu. Lattiana tämä Ideon vinyylilattia on ollut tällä lyhyellä kokemuksella aivan loistava valinta, ei voi kuin suositella! 

Liukuovi tilattiin Joroisten Taiteovelta suoraan, toki ovia saa myös jälleenmyyjiltä. Alkuperäinen idea olisi ollut Eclisse-liukuovet, jotka menevät auki ollessaan piiloon seinän sisälle. Joroisten Taiteovelta löytyi ratkaisu uuden ja vanhan osan liitoskohtaan ja halusimme kaikki ovet samasta paikasta. Nämä liukuovet ovat myös onnistunut valinta, näiden ulkonäkö on lähes yksi yhteen tavallisten oviemme kanssa.

Ainoa miinus siitä, että Isoveljen huoneesta heti ensimmäisenä viikonloppuna nuoriso sai oven kulkua ohjaavan kappaleen irti lattiasta. Näitä ovia ei passaa vihaisena paiskoa! Tästä irtoamisesta ei hirveästi voi syyttää Joroisten Taiteovea tai oven asentajaa, taitaa todelliset syylliset nukkua tällä hetkellä viereisessä huoneessa. Josko tästä opimme jotakin...

Liitutauluseinän viereinen seinä on valkoinen ja siinä on pieni tuuletusikkuna. Isoveli toivoi alunperin parvisänkyä, mutta juuri tuon pikkuikkunan takia sänkyä ei millään olisi saanut fiksusti asettumaan. Ensin hän vähän nurisi tätä asiaa, mutta ilahtui kovin, kun Ikean sivuilta löysimme tämän Släkt-sarjan. Aivan loistava valinta hänelle. Sängyn alla on kaksi pyörillä kulkevaa vetolaatikkoa (toisessa on Nerf-pyssyt ja toisessa Legot) ja lisäksi kasaan taittuva patja. Lattialla kun tehdään läksyjä, leikitään Legoilla, piirrellään, hengaillaan, ylipäätään vietetään aikaa paljon, on nopeasti esiin otettava patja ihana bonus.

Vanhassakin huoneessa oli Ikean Stuva-säilytysjärjestelmä. Se jätettiin vihreine tehosteväreineen Pikkuveljelle ja uuteen huoneeseen tilattiin vastaava paikka vaatteille ja leluille. Ikean sivuilla on suunnitteluohjelma, jossa voi jokaisen pikkukorin ja vaatetangon miettiä ja sovittaa kaappeihin virtuaalisesti. Kun kaapin suunnittelu on valmis, voi ostoslistan tulostaa tai tallentaa.

Voi myös söheltää jotakin niin, että suunnitteluohjelmalla huolella rakennettua kaappia kotona kasatessaan huomaa, että setistä puuttuu kokonaan yksi runko, kahdet ovet ja vetolaatikoiden etulevyt ovat väärän kokoiset. Uskotte varmaan, että tahattomasti olemme kiroilleet kuukauden aikana enemmän, kuin normaalisti koko vuoden aikana yhteensä. En ole ylpeä siitä, mutta olen päättänyt olla lempeä ja ymmärtäväinen itseäni kohtaan, jotta tästä jotenkin täysjärkisinä selvitään. 

Koska yksi runko Stuvasta jäi uupumaan, mahtui koululaiselle meiltä valmiiksi löytynyt työpöytä vaatekaappien viereen. Kun eilen illalla juttelin Isoveljen kanssa, hän sanoi tämän pöydän ja tuolin olevan paras asia koko hänen huoneessaan. Uskoisin, että pöytä edustaa hänelle hyvin montaa muutakin asiaa, kuin lastulevyn palasta. 

Äidin näkökulmasta olen supertyytyväinen, että Isoveljen huoneessa kaikelle roinalle on oma paikkansa ja ne paikat ovat pääsääntöisesti suljettavien ovien takana. Joku voisi kuvitella, että yläkuvassa on pelkkä vaatekaappi, mutta ehei. Oikean puoleisen rungon sisällä on melko konservatiiviset vaatekorit, vasen puoli sen sijaan kätkee sisäänsä melkoisen Legomaailman ja vetolaatikoissa puolestaan on mm. nuoren miehen dronet. Eivätpä pääse Pikkuveli ja Vauvaveli ihan niin omatoimisesti härväämään luvatta leluilla. 

Seuraavana tekstinä tulossa työhuoneen esittely. Kuvat olen jo ottanut, olen nimittäin melko varma, että se huone (tai lähinnä työpöytä) ei järin pitkään kuvauksellisessa kunnossa pysy... Ponttiin Possakkaa-blogiini kirjoitan vielä ainakin esittelyn "rymyolkkaristamme", katsauksen lopulliseen budjettiin (hirvittää jo valmiiksi) ja varmasti jonkinlaisen loppupohdinnan. Possakka jatkuu satavarmana senkin jälkeen, muttei enää laajennuksen osalta. Se on nimittäin valmis <3