Omakotitalon laajennus - miten remontti näkyy arjessamme

Remontti, mikä ihana (teko)syy sotkulle ja epäjärjestykselle!

Jostain luin, että jos esim. kodinkoneiden korjaajilta kysyttäisi, millaista tavallisissa kodeissa on, olisivat vastaukset aika kaukana sisustuslehtien tai "näin järjestät lastenhuoneen toimivaksi kokonaisuudeksi" -juttujen kuvista. Uskon täysin. Facebookia ja blogeja kohtaan on aivan aiheellista kritiikkiä esitetty siitä, miten elämästä näytetään vain se kaunis puoli. Uskon senkin. Tätä taustaa vasten pari, hieman autenttisempaa kuvaa:

"Äiti, ei se mitään, jokaisessa normaalissa perheessä on yksi rytöläjä."

 Tämän synninpäästön minulle antoi ison veljemme, kun tuskastelin kuvassa näkyvää menevien ja tulevien tavaroiden kaaosta. Vauvaveljen tavaroita siinä on siksi, että hänellä ei ole vielä omaa huonetta ja näille romuille ei vain ole paikkaa!

Peitot ja tyynyt ovat siinä, koska laajennuksen valmistuttua meillä on enemmän majoitustilaa yövieraille, niin tarvitsemme vähän lisää täkkejä. Koska ne olivat tarjouksessa ja osuivat silmään. Koska Antti ei ollut toppuuttelemassa ostosteni tekoa. Koska tässä oli jo vauvaveljen tavaroita, niin en vienyt peittojakaan varastoon...

Keskimmäisen veljeksen jääkiekkovarusteita ei taida selittää mikään muu kuin laiskuus.

On ainakin pitkään ja hartaasti valittu vinyylilattiaa! Vai olisiko sittenkin mallipalat vain jääneet ja unohtuneet sopivalle paikalle ruokapöydän sivuun. Siinä ne viettivät joulunkin sujuvasti, eivätkä vieraatkaan ainakaan minun kuullen asiaa ihmetelleet.

Seinien tasoittamiseen tarvittavat nauhat ja aineet olivat ilmestyneet eilen kotiin toimitettuna jumppani aikana lastenvahdin ihmeteltäväksi. Olohuoneen tämän hetkiseen sisutukseen nuo ämpärit istuvat oikein hyvin.

Tätä villamuhjua ja muuta roskaa kannamme huolella sisälle kulkiessamme takaovesta. Etuovesta kulkeminen olisi tieteysti yksi vaihtoehto, mutta taidamme olla niin tapojemme orjia, että tästä tulee ravattua. Etenkin silloin, jos vauvaveli nukkuu etuoven kuistilla.

Valaistus samaisella ovella on vähintään persoonallisesti toteutettu...

Ja takkaan työnnetään tämän näköisiä "halkoja".

Itse laajennuksessa on nyt osa väliseinistä valmiina ja huoneiden todelliset koot ovat näkyvissä. Sähkötyöt jatkuivat viikonlopusta huolimatta tänään. Valaisimetkin valitsin. Ensin naureskelimme, että nythän ne valinnat on hyvä tehdä, kun Antti on reissussa. Tosin joku nimeltä mainitsematon sähkäri hetkeksi muka vakavoitui ja sanoi, että eihän sillä ole mitään väliä valaisimien valintaan, että onko mies kotona vai ei. Että hänellekin jää aina se viimeinen sana kotona valinnoissa, nimittäin se "kyllä rakas, tottakai sopii"! ;)